Banja Luka: U Boriku ipak nije bilo terorizma!

Izvor: BKTV News, 09.Apr.2012, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banja Luka: U Boriku ipak nije bilo terorizma!

Čovek kojeg su tkz. nezavisni mediji optužili za pripremu najgnusnijeg zločina u skorijoj istoriji Srbije, odnosno, pripremu atentata na srpski politički i crkveni vrh  Božidar Stanišljević, osumnjičen da je uneo oružje u banjalučku dvoranu Borik za vreme proslave 20-godišnjice RS, neće biti optužen za terorizam.
Umesto toga, on će se teretiti za nedozvoljeno posedovanje i promet oružja Tužilaštvo BiH prekvalifikovalo je krivično delo koje se Stanišljevicu stavlja na teret nakon što je u toj sportskoj dvorani pronađen arsenal oružja u vreme obeležavanja Dana RS, kojoj su 9. februara prisustvovali najviši predstavnici vlasti RS, Srbije i patrijarh Irinej.
Stanišljević, kome je bio određen tromesečni pritvor pušten je prošle sedmice da se brani sa slobode. On je, prema pisanju banjalučkih 'Nezavisnih novina' priznao istražiocima da je još 2008. godine u banjalučku dvoranu 'Borik' uneo torbu sa oružjem i eksplozivom.
Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, je ranije, u vezi sa prekvalifikacijom krivičnog dela protiv Stanišljevića, kratko izjavio da Tužilaštvo još nije završilo sa istragom u čitavom slučaju.
Policija RS je tokom protivdiverzionog pregleda 8. januara ove godine u novinarskoj loži iznad južne tribine u dvorani 'Borik' pronašla torbu u kojoj se nalazila automatska puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, četiri bombe i poluautomatska puška sa 330 komada municije, kao i štapini sa upaljačem.
Prema proceni MUP-a RS, da je oružje u dvorani aktivirano ugrozilo bi živote više od 1.000 zvanica koji su prisustvovali svečanoj akademiji u 'Boriku'.
Nakon pronalaska oružja, Stanišljević se predao policiji i priznao da je uneo oružje u dvoranu, nakon čega je uhapšen.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.