BEZOBRAZLUK Zamenili znak da naprave parking!

Izvor: Blic, 18.Avg.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZOBRAZLUK Zamenili znak da naprave parking!

U Ulici Jelene Ćetković u Kraljevu neko je umesto znaka za zabranjeno parkiranje postavio znak za zabranjen smer u ulici koja je dvosmerna.

Stanari sumnjaju na grupu taksista koja se tu često parkira, ali niko od nadležnih nije reagovao, iako u urbanističkom planu jasno stoji da se saobraćaj može obavljati u oba smera.

Stanari okolnih ulica u blizini kraljevačkog doma zdravlja bili su zaprepašćeni kada se pre desetak dana, potpuno iznenada, pojavio novi saobraćajni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znak.

Umesto znaka za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, pojavio se znak koji je pokazivao da je ulica „odjednom postala jednosmerna”.

- Ulicom Jelene Ćetković je uvek teško proći zbog gužve koju stvaraju vozila koja su se uputila prema bolnici i domu zdravlja. Na ulici se nepropisno parkiraju vozila, a među njima je najviše taksista, iako postoji znak za zabranu zaustavljanja i parkiranja.

Znakovi će biti vraćeni

U kraljevačkom Odeljenju za urbanizam saznajemo da je, prema planu, Ulica Jelene Ćetković dvosmerna, što znači da je neko svesno i namerno zamenio saobraćajne znakove. Iz saobraćajne inspekcije kažu da su izlazili na teren i da će propisani znakovi biti vraćeni vrlo brzo.

Neko se dosetio da to promeni i samoinicijativno postavi novi znak - priča Dragan Gojković iz susedne Ulice Dragojla Dudića.

Stanari kažu da je nepoznato lice skinulo znak na samoj raskrsnici i postavilo onaj koji je njima odgovarao, tako da je iz Jug Bogdanove postalo zabranjeno skretanje u Jelene Ćetković, već se mora kružiti okolnim ulicama.

- Žalili smo se i ne znamo kome više da se obratimo. Da li je grupa taksista moćnija od nadležnih institucija u gradu? Šta ako se dogodi neki požar? Vatrogasci ne bi imali šanse da uđu od tih vozila - priča Miroslav Ilić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.