Automobil Radio Požarevca koristi kao da je privatni

Izvor: Blic, 30.Jan.2011, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobil Radio Požarevca koristi kao da je privatni

POŽAREVAC - Samostalni sindikat u Radio Požarevcu, koji okuplja 17 od 20 zaposlenih, zatražio je od direktora Dragana Živanović da podnese ostavku. Protiv direktora je podneta i krivična prijava sa zahtevom da se istraži finansijska situacija u radiju i eventualna zloupotreba službenog položaja.

Predsednik sindikata Goran Janković kaže da su o situaciji u Radio Požarevcu upoznati osnivač Skupština grada i Upravni odbor Radija ali da do sada ništa nije učinjeno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Upravni odbor polovinom februara

- Nema razloga za polemiku putem medija. Za polovinu februara zakazana je sednica Upravnog odbora i tada će biti predstavljeni odgovori na sva pitanja. To je bio i zaključak prethodne sednice Upravnog odbora kojoj je prisustvovao i predsednik sindikata - rekao je Dragan Živanović.

- Direktor koristi službeno vozilo u privatne svrhe, nema putnih naloga što je protivzakonito, u poslednjih par godina na spisku honorarnih saradnika je i njegov sin koji bez nekog posebnog angažovanja dobija nadoknadu koja se ponekad približava prosečnoj plati u našem preduzeću - kaže Janković.

On tvrdi i da je direktor prilikom izbora članova Upravnog i Nadzornog odbora iz reda zaposlenih iskazao samovolju ne poštujući Statut.

- Krajem prošle godine došao je i rekao da je dobio nalog od gradonačelnika Požarevca da racionalizacije broj zaposlenih ali nije mogao jasno da kaže koliko radnika ostaje bez posla, koji su kriterijumi i kolika je visina otpremnine. Na kraju smo preko Upravnog odbora saznali da je direktorova fantomska komisija predložila da pet radnika budu tehnološki višak, troje sa preko 30 godina radnog staža i dvoje programskih radnika - kaže Janković.

Sindikalisti tvrde i da je direktor doprineo lošim međuljudskim odnosima, da ne brine o materijalnom položaju zaposlenih, radnim uslovima koji su veoma loši "na šta ga je blagovremeno upozorila i Inspekcije rada”.

- Zbog svega toga tražimo njegovu ostavku kao časno i najbolje rešenje - kaže Janković.

Predednik Skupštine grada Miomir Ilić je potvrdio da je čuo za zahtev za smenu direktora ali da o situaciji nije dovoljno informisan, dok je gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević obećao da će podržati inicijativu o razdvajanju funkcije direktora od funkcije glavnog i odgovornog urednika.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Požarevca Dragan Živanović nije želeo da komentariše opštužbe sindikata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.