Izvor: Blic, 03.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arežina: Smenili su me Kljajević i 'Kum'

Arežina: Smenili su me Kljajević i 'Kum'

U 'Blicu' od 31. maja Goran Kljajević, inače pritešnjen dokazima sa svih strana o velikoj pljački državnih i društvenih preduzeća koje sprovodi Trgovinski sud pod njegovom upravom, umesto odgovora nudi svoje jedino epohalno delo o mom navodnom oktobarskom smenjivanju, podmećući ga radnicima suda kao kukavica jaje, zbog čega ja reagujem isključivo istine radi i pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću iznosim hronologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dirigovanog izbacivanja i molim da to objavite u integralnoj verziji.

Znači, nisu me smenili ni radnici ni sudije tadašnjeg Privrednog suda čiji sam bila legalni predsednik, već je 6. 10. 2000. godine Goran Kljajević doveo surčinsku grupu, a tad je bio samo sudija koga sam izbacila iz sudskog registra zbog osnivanja firmi za isisavanje državne imovine ('Dipos', 'Štampa Commerce', 'Košava', 'Tref', 'Elektrotehna trade'....), a celu operaciju su izveli na sledeći način:

Prvo se Kljajević oko 11 časova tog 6. 10.2000. godine pojavio kod mene sa čovekom koga je oslovljavao sa 'Kume', tražeći da hitno osnujem preduzeće 'Difens' za njihovog zajedničkog prijatelja koga su oslovljavali sa 'Čume', tvrdeći da je to najmoćniji čovek u državi i da mu je osnivanje preduzeća 'Difens' potrebno zbog hitnog prebacivanje kapitala sa Devičanskih Ostrva. Saopštili su mi da su to uslovi da bih ja dalje ostala u sudu. Naravno da sam sve odbila, i to sa gađenjem, zbog dugogodišnjeg sukoba sa Kljajevićem, a onda mi je čovek koga je Kljajević oslovljavao sa 'Kume' doslovce rekao da 'ako to ne izvršim odmah, da mi nema spasa, a ukoliko ne sklonim sudsko obezbeđenje da će za par časova goreti ceo sud'.

Čim su izašli, ja sam pozvala gradski MUP i pokušavala sa nadležnima stupiti u kontakt, ali bezuspešno. A pogotovo je sa indignacijom odbijen moj zahtev da se izvrši obezbeđenje zgrade suda. Suočena sa ozbiljnim pretnjama od strane Kljajevića i njegovog prijatelja, zbog grupe nabildovanih momaka koji su se već namestili na ulazu u sud ja sam donela usmenu naredbu i tražila da svi zaposleni hitno izađu iz prostorija i napuste sud za taj dan. Lično sam u 13 časova obišla sve prostorije i kad sam se ubedila da je sud prazan, vratila sam se u svoj kabinet i čekala svoje dželate. Niko se nije pojavljivao i ja sam isti zaključala i izašla i pri izlasku zamolila sudsko obezbeđenje da u slučaju bilo kakvog napada ne reaguju, da spasavaju svoj život i da obavezno zovu MUP non-stop.

Čim sam otišla, kabinet mi je obijen, a Kljajević je lično naredio radniku sudskog obezbeđenja Slaviši Ilijevskom da potpiše listu svih predmeta koji su mi izneti iz kabineta (taj zapisnik ja i danas posedujem), a celu upravu je bukvalno iskasapio sa petnaestak momaka, tako što su porazbijali prozore, ulazna vrata, razbili stolove i ormare i izneli sve moje lične i službene stvari. Nažalost, uz sve pozive i moje i sudskog obezbeđenja, MUP je izašao tek dva dana posle, tj. 9. 10. 2000. godine, ali istraga ni dan-danas nije pokrenuta jer moćni klan ima svoje moćne zaštitnike. To obijanje najslužbenijeg dela sudske zgrade Kljajević je uspeo da legalizuje upravo 9. 10. 2000. godine zahvaljujući Čedomiru Prostranu, tadašnjem predsedniku Višeg privrednog suda, Balši Govedarici, tadašnjem predsedniku Vrhovnog suda Srbije, i Dragoljubu Jankoviću, tadašnjem ministru pravde, koji mene suspenduju, a njega postavljaju za v.d. predsednika suda koji je osvojio na napred opisani način. To je zločin nezabeležen u pravosuđu. Neka Kljajević objasni gde je sada tih 15 momaka koji su za njega fizički obijali kabinet, a u kome se sad on zaključava od ranog jutra do kasne večeri jer ih nije adekvatno nagradio, a i ostali računi su ostali nerešeni. Milena Arežina, bivši predsednik trgovinskog suda u beogradu Gorka istina

Sve ovo pišem isključivo zbog zastrašujuće i gorke istine da je glava pravosudne hobotnice upravo u Trgovinskom sudu, zaštićenom jakim finansijskim lobijem za čije interese se dirigovano sprovode stečajevi nad zdravim preduzećima i takvih slučajeva je nebrojeno i za svaki mogu pružiti odgovarajući dokaz ko god ga zatraži.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.