Izvor: B92, 03.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa: Učenici se tuku, kradu, piju

Lebane -- Veliki broj lebanskih osnovaca i srednjoškolaca starosti od 14 do 18 godina priznaje da se opija, drogira, krade i tuče se.

Na pitanje o napravljenim prekršajima, 12 odsto učenika je priznalo krađu, 62 odsto tuču, pet odsto je koristilo drogu i 17 odsto se opijalo. Kao uzroke takvog ponašanja mladi su na prvom mestu naveli siromaštvo, zatim želju za dokazivanjem, situaciju u porodici, uticaj medija i sveopštu nebrigu za mlade.

Ovo su rezultati ankete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokalne organizacije "Horizonti", koja je rađena u dve osnovne i dve srednje škole u okviru programa UNICEF-a "Mobilni timovi za sveobuhvatnu dečju zaštitu", a kojom je obuhvaćemo 392 učenika, od kojih 190 devojčica.

Lebanska opština sa oko 25 hiljada žitelja je, prema statističkim podacima, najsiromašnija u Srbiji, budući da je u većini od šest društvenih preduzeća zaustavljena proizvodnja. Prosečna zarada u maju bila je 3.346 dinara. Istovremeno, radnici u privredi u proseku su primali po 1.149 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.