Izvor: B92, 13.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anesteziologu godinu dana zatvora

Knjaževac -- U Knjaževcu na godinu dana zatvora osuđen anesteziolog Milorad Milić (62) zbog odgovornosti za smrt pacijenta pre šest godina.

Krivično veće Opštinskog suda, kome je predsedavala sudija Mirjana Pavlović, proglasilo je Milića odgovornim za smrt pacijentikinje Dušice Milojković, koja je u borskom Zdravstvenom centru primljena na lečenje 9. oktobra 2001. godine.

U toj ustanovi Milić je radio kao načelnik Službe anesteziologije.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se navodi u presudi koja je danas data novinarima na uvid, ustanovljeno je da je Milojkovićeva umrla zbog povrede zida jednjaka u toku pokušaja uvođenja u opštu anesteziju, što je dovelo do masovnog gnojnog zapaljenja mekih tkiva unutrašnjih organa i prodora bakterijskih otrova u krvotok.

Pacijentkinja je nakon komplikacija prebačena u Klinički centar u Beogradu, gde je preminula 11. oktobra 2001. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.