Izvor: B92, 20.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amnestirani, ali ne od ratnih zločina

Novi Sad -- Potencijalni srpski povratnici u Hrvatsku su "amnestirani od učešća u ratu, ali ne i od ratnih zločina".

Ovo je izjavio pomoćnik hrvatskog ministra za more, turizam, saobraćaj i razvoj Lovre Pejković. On je rekao da su sve osobe koje su se preko UNHCR-a javile za organizovani povratak, ako postoji optužnica da su počinile ratni zločin, "o tome i obaveštene".

"Činjenica je da su se neki vratili spontano i u tom slučaju se moglo dogoditi da neko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude uhapšen. Na lični zahtev, svaki pojedinac ima mogućnost da sazna da li se nalazi u krivičnoj evidenciji. Sigurno je da u tome ima i nepreciznosti, ali nadamo se da će se one otkloniti kroz prestojeću reformu pravosuđa", kazao je hrvatski zavničnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.