Ambasadori uređuju Beograd

Izvor: B92, 19.Maj.2012, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadori uređuju Beograd

Beograd -- Ambasadori SAD i Velike Britanije, Meri Vorlik i Majkl Devenport, priključili su se volonterskoj akciji uređenja glavnog grada Srbije "Naš Beograd".

Ovu akciju četvrti put organizuje Forum poslovnih lidera Srbije.

Ambasadorka Vorlik je farbala klupe, a a ambasador Velike Britanije Majkl Devenport školsku ogradu.

Oni su se pridružili akciji uređenja i unapređenja života "Naš Beograd", u kojoj je danas, na 12 lokacija u gradu, učestvovali nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stotina zaposlenih u vodećim domaćim i međunarodnim kompanijama.

Ambasadorka Meri Vorlik učestvovala je u uređenju Kalemegdanskog parka ispred Paviljona "Cvijeta Zuzorić".

Vorlik je istakla da joj je drago što su njene kolege iz ambasade i USAID-a ne samo podržali ovu akciju, već i lično učestvovali u farbanju klupa na Kalemegdanu.

"Smatramo da je volonterizam veoma važan jer je to je izraz želje svakog pojedinca da doprinese zajednici i promeni i drago mi je što se toliko građana odazvalo ne samo u Beogradu već širom Srbije", poručila je ona.

Ambasador Majkl Devenport je sa volonterima u Specijalnoj školi za decu ometenu u razvoju "Dušan Dugalić" učestvovao je u farbanju ograde, sađenju cveća i uređenja dvorišta.

Devenport je istakao da britanska ambasada ove godine drugi put učestvuje u akciji i da podržava sve napore i učešće u akcijama za poboljšanje uslova u kojima, kako je rekao, "mi svi zajedno živimo u sjajnom gradu Beogradu".

"Važno je da se pokaže interesovanje za uslove u kojima građani ovog grada žive i zalažemo se za poboljšanje tih uslova zajedno sa timovima iz različitih stranih i domaćih preduzeća. Mislim da je ovo važna poruka", poručio je Devenport.

Cilj akcije bio je da se promoviše društveno odgovorno poslovanje u lokalnoj zajednici, a učesnici su dali direktan doprinos ulepšavanju ambijenta grada, zaštiti životne sredine i poboljšanju kvaliteta života sugrađana iz ugroženih socijalnih grupa.

Više stotina zaposlenih u vodećim međunarodnim i domaćim kompanijama volontiraće danas na uređenju 12 lokacija širom Beograda.

Volonteri će pomoći uređenje okoline i unutrašnjosti Osnovne škole za zaštitu vida "Dragan Kovačević", domove za decu bez roditeljskog staranja "Jovan Jovanović Zmaj" i "Moša Pijade", kao i Doma penzionera "Bežanijska kosa".

Oni će uređivati i prostor u organizacijama Kreativno-edukativni centar za mentalno nedovoljno razvijene osobe - KEC MNRO, Društvo za pomoć MNRO Stari grad "Živimo zajedno" i u vrtićima "Lunja", "Guliver" i "Duga".

Volonteri će ofarbati i klupe na Kalemegdanu, a kroz aktivnosti zaštite životne sredine doprineće unapređenju ambijenta u Banjičkoj šumi.

Akcija "Naš Beograd" od 2011. godine deo je međunarodne kampanje "Give & Gain Day", koja se održava u 14 zemalja, u okviru koje je prošle godine volontiralo oko 30.000 zaposlenih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasadori Amerike i Britanije čiste Beograd

Izvor: Mondo, 19.Maj.2012

Ambasadori SAD i Velike Britanije, Meri Vorlik i Majkl Devenport, priključiće se volonterskoj akciji uređenja glavnog grada Srbije "Naš Beograd".

Nastavak na Mondo...

Volonteri uređivali Beograd

Izvor: RTS, 19.Maj.2012

Zaposleni u vodećim međunarodnim i domaćim kompanijama volontirali u akciji uređenja i unapređenja Beograda. Ambasadorka SAD Meri Vorlik farbala klupe, brtanski ambasador Majkl Devenport školsku ogradu...Više stotina zaposlenih u vodećim međunarodnim i domaćim kompanijama učestvovalo je, po...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.