Alpina traži dvaput više za most kod Beške

Izvor: Glas javnosti, 05.Nov.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Alpina" traži dvaput više za most kod Beške

BEOGRAD - Most kod Beške mogao bi građane Srbije da košta dva i po puta više nego što su ugovorili austrijska "Alpina" i "Putevi Srbije".

Austrijski izvođači ugovorili su 37, a isplaćeno im je 43, a sada zahtevaju dodatnih 50 miliona evra, nezvanično saznaje Politika.

Izvođaču radova koji se pre pet godina obavezao da most izgradi za 37 miliona evra do sada je za radove isplaćeno 43 miliona evra, ali on na ime naknadnih troškova traži da mu bude uplaćeno dodatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 50 miliona evra.

S druge strane, "Putevi Srbije" su procenili da ova investicija košta ukupno 52 miliona evra i više od toga neće platiti.

Mesec dana od otvaranja javnost ne zna koliko košta izgradnja dva kilometra mosta preko Dunava. Direktorka beogradskog predstavništva "Alpine" Nevenka Sinđić, rekla je da nema odobrenje da daje izjave o ceni mosta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.