Aleksići će pod krovom dočekati zimu

Izvor: Politika, 08.Dec.2009, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksići će pod krovom dočekati zimu

Dom samohrane majke Nade Aleksić, koja na periferiji Ćićevca živi sa dvoje od svoje petoro dece, juče je posetila delegacija Narodne kancelarije i uručila im neophodni građevinski materijal

Ćićevac – Dom samohrane majke Nade Aleksić, koja na periferiji Ćićevcu živi sa dvoje od svoje petoro dece, juče je posetila delegacija Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije. Zamenik direktora Narodne kancelarije Dejan Marinković predao je Nadi građevinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << materijal za podizanje krova na čatmari bez prozora i osnovnih uslova za život. U sobici od petnaestak kvadrata, koja je čitav njihov dom, smeštena su tri kauča, radni stočić za kojim Milena i Aleksandar uče, šporet na drva" Na vrata prema susednoj sobi, koja je sada bez krova, Nada je postavila lesonit i preko njega – ćilim, ne bi li koliko-toliko zaustavila hladne vetrove.

Predstavnici Narodne kancelarije i predsednik opštine Ćićevac Zlatan Krkić obećali su da će krov biti podignut već narednih dana, a biće obavljene i nužne popravke na kući, kako bi Nada i njeno dvoje dece, Aleksandar i Milena, odlični učenici osmog i sedmog razreda, lakše prebrodili zimu.

Aleksićima se nakon emitovanja reportaže na RTS-u javilo nekoliko ljudi koji su im ponudili pomoć, a neki od njih su i lično došli i poklonili im nešto novca. Jedna žena iz Švajcarske obećala je da će finansirati postavljanje komforne montažne kuće, vredne oko 8.000 evra.

– Ima dobrih ljudi, uverila sam se to nakon što su komšije, koje mi redovno pomažu, pozvale televizijsku ekipu koja je o nama snimila prilog. Hvala im svima, onima koji su nam doterali četiri metra drva, onima koji su nam dali nešto od namirnica i odeće, a posebno onima koji će nam pomoći da konačno dobijemo siguran krov – kaže Nada Aleksić, koja inače nema stalno zaposlenje, već porodicu izdržava novcem zarađenim od nadničkih poslova. Na ime dečijeg dodatka, mesečno dobijaju 2.500 dinara.

R. Stanković

[objavljeno: 09/12/2009]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Pomoć porodici Aleksić

Izvor: RTS, 09.Dec.2009, 09:00

Predstavnici Narodne kancelarije uručili su porodici Nade Aleksić u Ćićevcu građevinski materijal za kuću. Samohrana majka Nada živi sa decom u kući bez prozora i sa oštećenim krovom. ..Zamenik direktora Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije Dejan Marinković posetio je, sa saradnicima,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.