Albanija ukida porez za mala i srednja preduzeća

Izvor: NovaEnergija.net, 19.Nov.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija ukida porez za mala i srednja preduzeća

Albanski premijer Edi Rama najavio je potpuno ukidanje poreza za mala preduzeća – sva ona koja imaju godišnji promet manji od 36,400 eura.
Smanjeni su i porezi za veća preduzeća, tako da sva ona koja ostvare godišnji promet između 36,400 i 58,200 eura, od sada će plaćati porez na dobit od samo 5 odsto.
Albanija na taj način želi da pruži dodatni podsticaj sektoru malih i srednjih preduzeća i da se približi zapadnoevropskom modelu oporezivanja.
Albanija >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << je u poslednjih 25 godina postigla ogroman napredak. Pre izbijanja globalne finansijske krize 2008. godine, imali su najbrži rast u Evropi, po prosečnoj stopi od 6 odsto godišnje.
Siromaštvo je u razdoblju od 2002. do 2012. godine smanjeno na oko 12 posto.
Zanimljivo je da je njihovo gospodarstvo nastavilo da raste i u vreme krize, iako nešto manjim tempom, od oko 3 odsto godišnje.
Zahvaljujući stranim investicijama došlo je i do rasta zaposlenosti, te se broj radnih mesta u privatnom sektoru od 1999. do 2013. udvostručio.
Izvor: Index.hr
Foto: Yayimages

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.