Albanci u Žaču najavljuju proteste za Vaskrs

Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci u Žaču najavljuju proteste za Vaskrs

GRAČANICA - Albanci su najavili da će ponovo protestovati u nedelju, na Vaskrs, zbog povratka Srba u selo Žač, kod Istoka.

Koordinator za povratak u opštini Istok Vesna Maliković demantovala je tvrdnje Albanaca da među Srbima povratnicima u selo Žač ima ratnih zločinaca.

Ona je rekla da trojica Srba čije hapšenje Albanci traže nisu došla sa ostalim povratnicima 28. marta.

Prema njenim rečima, ta tri imena uopšte nisu na spisku povratnika koji je ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << predala UNHCR, Kosovskoj policiji, Euleksovoj policiji i Kforu.

Malinkovićeva je istakla da su povratnici u Žaču odlučni da ostanu u svom selu.

- Srbi koji su se vratili odlučni da ostanu na svojim imanjima. Oni su čvrsto rešeni da tako učine bez obzira što je za nedelju, na Vaskrs, zakazan novi protest Albanaca - kazala je ona.

Na protestu u četvrtak Albanci su prošli kroz deo sela noseći parole na kojima je pisalo "Nema povratka dok se ne pronađu nestali", "Nećemo da radimo po srpskim planovima", "Kriminalcima ne trebaju kuće, nego ćelije".

Oni su uzvikivali "Idite odavde, sa našeg slobodnog Kosova", "Vi ste nas ubijali".

Protest je obezbeđivalo tridesetak pripadnika kosovske i Euleksove policije, kao i vojnici Kfora.

Samo naprijed srbi u europu koja podržava ovakove divljake koji ne poštivaju osnovna ljudska prava i koji neznaju što je privatno vlasništvo niti ga poštuju . Već djeluju hajdučki i pljačkaju tuđe uz blagoslov europe i naše izdajničke vlasti .

Petar, ko su divljaci na Kosovo pokazalo se 1999 godine. Isto se pokazalo kako Srbi postuju ljudska prava i kako se ponasaju prema privatnom vlasnistvom. Cinili ste zverstva koje nisu obelezene u novijoj historiju ratova.To zna ceo svet. Pa zbog toga su vas bombardovali. Vi ste sve zaboravili sta ste sve cinili, mi necemo da zaboravimo. Puno nas dugujete, puno!

E moj Beqa, Srbi su legitimno branili ono sto ste im vi nelegitimno otimali. Nijedna ozbiljna drzava na svijetu ne bi drugacije postupila. Svi mi (i vi Albanci) znamo da su poznate kriminalne strukture tadasnje YU-emigracije (npr. ustaske organizacije, slovenacka nacionala, albanska mafija, vatikanska tajna sluzba) debelo platile korumpirane zapadne marionete novog svjetskog poretka (Papa Wojtyla, Clinton, Kohl, Genscher, Kinkel, Scharping, Albright, Holbrooke, Walker, Ranta, Ahtisaari, itd.) i putem svojih kurira i interesne propagande (CNN, Christiane Amanpour, BBC, Jaimy Shay, DPA, itd.) svijetu servirali najgnusnije lazi i montazu svih zbivanja na Balkanu od 1989-1999. Cilj je bio razbijanje i podjela Jugoslavije i svaljivanje krivice na jedini balkanski narod koji nije htjeo da im se pokori = Srbe i Srbiju. Propagandna masinerija zapada je do danas veoma aktivna i diriguje svim vladama novonastalih drzava i nazovi "drzavica" sta i kako da rade, sto su u medjuvrmenenu i u Srbiji uspjeli. Rezultat svega je ono sto imamo danas a to je gomila umjetnih ali pokornih "nazovi-drzavica" sirom svijeta a koje ce se padom SAD (definitivno u dogledno vrijeme) sve redom srusiti kao kule od karata, samo sacekaj, to ces jos i ti dozivjeti.... SVE CE OPET DOCI NA SVOJE JER DRUGACIJE NE MOZE BITI!!

Savjet: Odstampaj si ovaj text i stavi ga negdje gdje ces ga moci pronaci za koju godinu i nemoj se onda cuditi kako sam ja sve znao unaprijed).

Po tebi istorija pocinje 1999 god. Teranje Srba sa Kosova je trajalo jos odavno i za vreme Tita, koji je tu najvise kumovao. Dobro si pomenuo istoriju, ali pocni od pocetka da bi je razumeo!

Beqa, kad si vec kod dugovanja, kusur tek treba da vam vratimo, ne brini. Ne zaboravljamo ni mi.

Beqa, ti ces da pricas da vam Srbi puno duguju. Ko je saradjivao sa turcima skoro 500 godina, ko je ubijao i vrsio etnicko ciscenje Srba, skoro 5 vekova za redom? Ko je saradjivao sa nemcima i HITLERSKOM VOJSKOM? Dal to nije tvoj narod? Koji narod je masovno otisao u SS-Skenderbeg divizije i sa time je UBIJAO JEVREJE? Dal to nije tvoj Albanski narod? Ko je vrsio etnicko ciscenje Srba, Goranaca i ne Albanaca kad su komunisti predali vlast Albanskim fasistima i komunistama na Kosovo i Metohiju posle 1945? Koji je narod dosao ilegalno na Kosovo izmedju 1945 i 1948 kad su granice izmedju Albanije i Jugoslavije bile potpuno otvorene, dal to nije tvoj Albanski narod? Ko je rusio sve ove crkve, manastire i sve ostalo i jos ima obraz da kaze da je to njegovo kulturno i istorijsko blago, ko je isterao Jevreje, Rome, Gorance i naravno Srbe 1999? Hoces li nam objasniti zasto ste isterali Jevreje, Rome, Cerkeze i Gorance? I oni su bili zlocinci? Lepa je vasa fasisticka-ustaska retorika. Dal to nije tvoj Albanski narod isterao te ljude? I ti ces ovde da nam pricas da vam Srbi duguju, pazi to, koji si ti patetican covek. Posle 10 godina, dan danas vrsite etnicko ciscenje, preko 10 000 napada na Srbe i ne Albanaca tokom "MIRA", rat je gotov a vi nastavljate vasu "fasisticku" politiku, Kosovo i Metohija 99% ocisceno od ne Albanca, lazna mafijaska ISLAMISTICKA republika Kosovo je defakto FASISTICKA drzava. Beqa, tvoj narod je nacisticki-ustaski narod i ostao je. Saradjivali ste sa turcima, sa nemcima, sa komunistima i vrsili ste zlocine, kad te molim, mani se te tvoje prljave i degutantne i sramne izjave, stedeces sebe i nas od tvoje prljave retorike. Kad citam takve tvoje slicne izjave hvata me zelja da povracam od muke.

bas su divljaci,vikali su " NOZ,ZICA,SREBRENICA",(inace su u srebrnici 8 HILJADA ljudi izvrsili harakiri,sa vezanim rukama zicom),i cim trazu da saznaju gde su NESTALI (koji su verovatno kao i srebrenicani izvrsili harakiri),su bas pravi divljaci,i komsije srbi su se lepo pokazali za vreme rata na kosovu (paleci im kuce,otimajuci im imovinu,a o NESTALIMA necu sada),SVAKO IMA PRAVO NA SVOJE,ALI ZLOCINCI MORAJU DA ODGOVARAJU,A I ONI KOJI SU IH PODRZALI,I KOJI NISU NISTA UCINILI DA SE NE SPRECI!!!

pogledajte kosovsku kamenicu,gde je komsija srbin stao pred hordu cetnika,zlikovaca,ubica i rekao moje komsije samo preko mene mrtvoga,i odbranio ih,isto tako su ga KOMSIJE ALBANCI odbranili,i zive zajedno!

zasto tako i ovi nisu postupili!!!!

veliki poz dobrim i postenim ljudima,glasam za oprostaj,ali ne i ZABORAV!!!

Obaveza nasih politicara je da obaveste u UN i sve "demokrate" zapada o ovome slucaju, isti snose 100% krivicu za ovakvo ponasanje albanskih nacista. U suprotnom, cutanjem se samo potvrdjuje stav i pomoc u nastavku etnickog ciscenja Srba. Na USA i Engleskoj je da objasne svoj "jasan" stav!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.