Izvor: B92, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Albanci ne žele prijatelje Srbe"

Njujork -- Većina mladih kosovskih Albanaca nikada se ne bi sprijateljila sa Srbima, pokazuje istraživanje Ujedinjenih nacija.

Agencija Rojters lajf prenela je istraživanje UNDP-a prema kom je 65 odsto mladih Albanaca izjavilo da se nikada ne bi sprijateljilo sa Srbima. Istovremeno, 25 odsto mladih Srba odbacilo je ideju prijateljskih veza s kosovskim Albancima.

Ispitivanje je pokazalo i da 54 odsto mladih kosovskih Albanaca ne žele ni da budu susedi sa Srbima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Rojters te podatke komentariše u kontekstu želje Zapada da Kosovo postane nezavisno ove godine, pod nadzorom EU i na osnovu plana specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija.

Pojedini analitičari smatraju da bi podela Kosova bolje odrazila realnost na terenu nego multietnički plan kog se Zapad drži, smatra agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.