Aktivisti u Madridu protestuju protiv tekstilne industrije

Izvor: Beta, 04.Dec.2019, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti u Madridu protestuju protiv tekstilne industrije

 Španska policija je saopštila da je jedna osoba uhapšena nakon što je više desetina aktivista upalo u butik u centru Madrida da bi protestovalo protiv uticaja tekstilne industrije na životnu sredinu.Organizacija "Pobuna protiv izumiranja" je uživo prenosila akciju aktivista koji su zalepili šake na izloge butika Zara.Aktivisti su nosili poruke "Zemlja plaća za brzu modu" i "Zelene reči, toksične istine".Policija je sklanjala aktiviste jednog po jednog.Navedeno je da je legitimisano 37 demonstranata a da je jedan uhapšen jer nije postupao po naredjenjima policajaca.U Madridu je u toku dvonedeljni globalni samit namenjen smanjivanju uticaja porasta temperature.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AKTIVISTI OKUPIRALI POZNATI BUTIK U MADRIDU: Zemlja plaća za brzu modu! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Dec.2019

Španska policija je saopštila da je jedna osoba uhapšena nakon što je više desetina aktivista upalo u butik u centru Madrida da bi protestovalo zbog uticaja tekstilne industrije na životnu sredinu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.