Ako treba – oštrimo i klizaljke

Izvor: Politika, 21.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako treba – oštrimo i klizaljke

Druga stranica mog dnevnika mogla bi da se zove i „Šta sve može da vam se dogodi kada odlučite da volontirate na događaju kakav je Evrosong i kada svoj zadatak prihvatite sasvim odgovorno” (a jedino tako ga i treba prihvatati)

Kada sam se odazvala pozivu ljudi iz Univerzijade Beograd 2009. da postanem deo volonterskog tima Evrosonga, nije mi ni palo na pamet da im kažem da sam veliki fan umetničkog klizanja. Mislim – i nema baš neke veze jedno sa drugim. Tačnije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nije imalo, sve dok u ruskoj delegaciji nisam spazila olimpijskog pobednika i jednog od najboljih svetskih klizača – Jevgenija Plušenka. Obradujem se ja, uzmem i autogram, ne sluteći kako ćemo važnu ulogu imati moji volonteri i ja za reputaciju svetskog klizanja.

Plušenko, koji će klizati na sceni, setio se da klizaljke nisu naoštrene, a u Beogradu završena sezona klizanja. E, tu na scenu stupaju „supervolonteri”. I poneka lična i prijateljska veza. Naši drugari iz Univerzijade zovu svoje prijatelje hokejaše, ovi se angažuju i jave svom treneru, a on, kada je video ko je došao u goste, ne samo da obezbedi da se čoveku naoštre klizaljke, već i da se svakog jutra ledena hala otvara samo za njegov trening. Neki to zovu gostoljubivost, a neki samo kažu – nema problema.

Ponosna što je među „supervolonterima”,

vaša Dragana Ljubenović

[objavljeno: 21/05/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.