Aflatoksin u mleku povećan pet puta!

Izvor: BKTV News, 17.Jul.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aflatoksin u mleku povećan pet puta!

Po novom pravilniku koji je stupio na snagu, maksimalni dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku povećan je sa 0,05 do 0,25 mikrograma po kilogramu, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ovaj pravilnik stupio je na snagu 15. jula, dan nakon objavljivanja u “Službenom glasniku”, a primenjuje se do 31. decembra 2014. godine.
Odluku je donela ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, uz saglasnost ministra zdravlja.
Naziv tog dokumenta je Pravilnik o izmeni >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje i o hrani i hrani za životinje za koju se utvrđuju maksimalno dozvoljene količine ostataka sredstava za zaštitu bilja.
Prethodno je na snagu prvog jula na snagu stupio pravilnik kojim je nivo aflatoksina sa 0,5 smanjen na 0,05 mikrograma po kilogramu.
Izvor: tanjug
The post Aflatoksin u mleku povećan pet puta! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Zašto raste granica za aflatoksin?

Izvor: B92, 17.Jul.2014

Beograd -- Nov pravilnik kojim je dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku sa 0,05 povećan na 0,25 mikrograma po kilogramu je pet puta stroži, kaže ministarka poljoprivrede...Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković je objasnila, gostujući u Vestima na B92, da je pravilink o dozvoljenom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.