Afera Kamenica: Policijska istraga

Izvor: B92, 01.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera Kamenica: Policijska istraga

Institut za KVB u Sremskoj Kamenici

Novi Sad -- Novosadska policija ispitaće navodne slučajeve korupcije na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Portparol SUP-a Novi Sad Stevan Krstić je rekao da je takav zahtev novosadskoj policiji stigao iz Okružnog javnog tužilastva u Novom Sadu. B92 poseduje audio-snimak koji upućuje na postojanje korupcije na Institutu u Sremskoj Kamenici. Na snimku je razgovor pacijenta i osobe za koju je pacijent naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je sekretarica direktora tog Instituta Ninoslava Radovanovića.

Kako se navodi, snimak je načinio suprug operisane osobe, desetak dana pošto je platio 6.000 evra za operaciju srca.

Izvršno veće Vojvodine zatražilo je u petak sprovođenje istrage o navodima da je na Institutu za KVB bilo slučajeva korupcije lekara i saopštilo da će, kao osnivač Instituta, preduzeti sve neophodne mere iz svoje nadležnosti, uključujući i smenu lica odgovornih za korupciju, ukoliko ona bude utvrđena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.