Aerodrom: Neprekidno radimo na rešavanju statusa zaposlenih

Izvor: RTS, 11.Feb.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom: Neprekidno radimo na rešavanju statusa zaposlenih

Povodom najave mirnog protesta sindikata, Aerodrom "Nikola Tesla Beograd" je saopštio da kontinuirano već duže vreme rešava nasleđeni problem dela zaposlenih, koji su godinama, čak i po 15 godina, angažovani preko agencija na specifičnim poslovima.
Aerodrom saopštava da usled povećanog obima posla, redovno podnosi zahteve Komisiji za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << angažovanje kod korisnika javnih sredstava Vlade Republike Srbije, i na zakonski propisan način, kontinuirano pribavlja saglasnosti za svako povećanje broja zaposlenih i radno angažovanih lica.
Početkom ove godine, 200 zaposlenih koji su bili angažovani na određeno vreme, dobilo je odgovarajuće ugovore o radu na neodređeno vreme, navodi se u saopštenju.
Četiri sindikata kompanije Aerodrom "Nikola Tesla" saopštila su ranije da je grupi od 200 zaposlenih u toj kompaniji produžen ugovor na određeno vreme, umesto da, kako je obećano, dobiju ugovore na neodređeno vreme. Oni su najavili protest.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.