Aerodrom: Nema viška zaposlenih, svi će biti zaštićeni

Izvor: RTS, 13.Feb.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom: Nema viška zaposlenih, svi će biti zaštićeni

Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević izjavio je da se od budućeg koncesionara očekuje da preuzme sve zaposlene i poručio da će svi zaposleni na tom aerodromu biti zaštićeni.
Vlaisavljević je u izjavi za Tanjug, povodom današnjeg protesta sindikata, rekao da je početkom godine Vlada Srbije dala saglasnost da 200 zaposlenih, koji su bili angažovani na određeno vreme, dobiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ugovor o radu na neodređeno, dok sindikati traže da takav ugovor potpiše još njih 400.

"Naglašavam da na Aerodromu nema viška zaposlenih i da je očekivanje da će nakon eventualnog dolaska koncesionara svi zaposleni biti zaštićeni, a sindikati blagovremeno informisani o pregovorima i uključeni u proces koncesije", rekao je Vlaisavljević.
Kako je naveo, država brine i brinuće o svim zaposlenima na Aerodromu "Nikola Tesla", dok se od budućeg koncesionara očekuje da preuzme sve zaposlene.
Vlaisavljević je dodao i da država sada rešava problem kojim se niko nije bavio dve decenije.
"U poslednje dve godine Vlada Srbije dala je saglasnost za zasnivanje radnog odnosa na aerodromu za više od 600 ljudi koji su radili preko omladinskih zadruga 10-15-20 godina, bez prava na godišnji odmor, regres, topli obrok, bolovanje, zaštitu i negu deteta, kreditno zaduženje, slobodan dan za obeležavanje slave", podsetio je Vlaisavljević.
Vlada Srbije i akcionarsko društvo Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su javni poziv zainteresovanima za koncesiju beogradskog aerodroma u trajanju od 25 godina, preneo je juče portal Tango siks.
Sindikati Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd organizovali su danas miran skup, a njihov je zahtev da stalni posao dobije oko 650 radnika, što je, kako kažu, vlada prethodno bila obećala.
Kako prenose mediji, sindikati tvrde i da su prethodna dva dana, tačnije od kada je raspisan javni poziv za koncesiju, radnicima ponuđeni ugovori na određeno vreme umesto stalnih ugovora koji su bili dogovoreni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na aerodromu nema viška zaposlenih

Izvor: Beta, 13.Feb.2017

Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević danas je izjavio da u toj kompanija nema viška zaposlenih i da se očekuje da budući koncesionar preuzme sve radnike.On je povodom današnjeg mirnog protesta sindikata beogradskog aerodroma koji zahtevaju da se radnicima koji rade na odredeno vreme...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.