AUSTRIJANCI: NEMA DOGOVORA O TELEKOM SRBIJA

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUSTRIJANCI: NEMA DOGOVORA O "TELEKOM SRBIJA"

BEČ - "Telekom Austrija" (TA) negirao je da je postignut dogovor sa srpskim vlastima oko preuzimanja većinskog dela "Telekoma Srbije", kao što su to tvrdili pojedini srpski mediji.

"Mi još nismo predali nikakvu prerađenu ponudu", rekli su bečkom ekonomskom dnevniku Virtšaftsblat u presslužbi "Telekoma Austrija" u Beču, čime su demantovane vesti medija u Srbiji da je TA otkupio 31 odsto " >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Telekoma Srbije" za 840 miliona evra.

I Radna grupa Vlade Srbije zadužena za prodaju "Telekoma Srbija", demantovala je juče medijske spekulacije o tome i istakla da te informacije ''apsolutno nisu tačne''.

Minimalna utvrđena cena, kako je ponovo istaknuto, ispod koje se neće prodavati 51 odsto akcija Telekoma Srbija je 1,4 milijardu evra. TA je kao jedina od kompanija koje su preuzele tendersku dokumetaciju, do isteka tendera predala ponudu od 950 miliona evra, uz investicije u visini od 450 miliona evra u naredne tri godine.

Toj kompaniji Vlada Srbije dva puta je produžavala rok za poboljšanje ponude, a drugi dodatni rok ističe danas, odnosno sutra, 4. maja, kada je prvi radni dan nakon prvomajskih praznika.

Bečki ekonomski dnevnik navodi i da TA želi da zadrži svog operatera mobilne telefonije u Srbiji "Vip Mobile".

Ukoliko bi TA ostvarila ovaj posao bez da se odrekne "Vip Mobila", kako ističe dnevnik Virtšaftsblat, EU bi mogla da ospori taj proces, jer bi Austrijanci u tom slučaju držali više od 70 odsto tržišta mobilne telefonije.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.