Izvor: Blic, 26.Nov.2016, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS UPOZORAVA VOZAČE Magla i sumaglica utiču na smanjenu vidljivost

Magla i sumaglica ovog jutra znatno utiču na smanjenu vidljivost u većem delu zemlje, te Auto moto savez Srbije savetuje vozačima daleko veću opreznost za volanom.

Na deonicama gde je vidljivost smanjena ispod 100 metara potrebno je uključite sva četiri pokazivača pravca, orijentisati se praćenjem srednje linije i držanjem većeg odstojanje izmedju vozila, savetuje AMSS i upozorava da je veći oprez potreban i na deonicama gde se i dalje izvode radovi.

Vozače >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas na području Vojvodine očekuju pogodne vremenske prilike, sa više sunčanih intervala, dok se u ostalim krajevima očekuje pretežno oblačno vreme, ponegde sa kišom, što može usloviti otežane uslove za vožnju.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku. Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu. U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sumaglica i dalje smanjuje vidljivost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2016

Sumaglica i dalje smanjuje vidljivost širom naše zemlje, ali padavina za sada još uvek nema, osim na području Negotina gde slaba kiša utiče na otežano odvijanje saobraćaja, a oprez u vožnji potreban je na deonicama gde se izvode radovi, saopštio je danas Auto moto savez Srbije...Saobraćaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.