AMSS: Opasnost od naizgled suvih kolovoza

Izvor: Blic, 30.Jan.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Opasnost od naizgled suvih kolovoza

Auto-moto savez Srbije upozorio je večeras vozače na opasnost koja preti od naizgled suvog kolovoza, koji je na pojedinim deonica dovoljno vlažan da pri nižim temperaturama stvori poledicu.

Takvu poledicu teško je primetiti iz vozila, a zbog nje vozači gube kontrolu nad vozilom što dovodi do izletanja sa puta ili do učestalih saobraćajnih nezgoda, navodi se u saopštenju.

AMS napominje da se u utorak uveče, tokom noći i u sredu ujutru, prema rečima meterologa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na severu i zapadu Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda očekuje se kiša koja će se ponegde lediti na tlu.

Blagi porast dnevnih temperatura doprinosi dobroj prohodnosti puteva, međutim, naglo otapanje snega pored mokrih kolovoza donosi opasnost od odrona, dodaje se u saopštenju.

Najviše odrona ima pored Ibra, između Kraljeva i Raške, na đerdaspkoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, a ima ih i kroz Ovčarsko-kablarsku, Gredeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

Vozači se zato pozivaju da kontrolišu brzinu kojom se kreću, da budu maksimalno koncentrisani za volanom i uvek spremni da u svakom trenutku reaguju na pravi način, kako bi bezbedno zaustavili vozilo ili na vreme primetili i izbegli opasnost na putu.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Na teretnim terminalima se na graničnom prelazu "Batrovci", na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka oko 60 minuta, a ista kategorija vozila na graničnom prelazu "Šid" čeka oko 120 minuta.

Na graničnom prelazu "Kelebija", na izlazu iz Srbije, teretna motorna vozila čekaju oko 60 minuta. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VOZAČI PAŽNJA: Putevi samo deluju da su suvi!

Izvor: Mondo, 30.Jan.2017

Auto-moto savez Srbije upozorio je vozače na opasnost koja preti od naizgled suvog kolovoza, koji je na pojedinim deonica dovoljno vlažan da pri nižim temperaturama stvori poledicu...Foto: YouTube..Takvu poledicu teško je primetiti iz vozila, a može uticati na to da vozači gube kontrolu nad vozilom,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.