Izvor: B92, 21.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

50. pesma Evrovizije

Kijev -- U glavnom gradu Ukrajine Kijevu u subotu uveče se održava finalno takmičenje za najbolju pesmu Evrope, po 50. put

Srbiju i Crnu Goru predstavlja podgorička grupa "No Name", s pesmom "Zauvijek moja". Posmatrači očekuju da će večerašnje glasanje publike širom Evrope biti mnogo više politički obojeno nego do sada. Najavljuje se da Rusi i Belorusi, zbog pominjanja revolucije, neće, kao prošle godine, podržati ukrajinsku pesmu.

Podsetimo, zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uglavnom glasovima susednih zemalja, Ukrajina je prošle godine pobedila, a Srbija i Crna Gora bila druga.

Ovo je jubilarna, pedeseta Evropesma, a kao favorit se pominje grčka pevačica Elena Paparizu. Zanimljivo je da domaćina, Ukrajinu, predstavlja grupa Greenjolly s pesmom koja je bila nezvanična himna prošlogodišnje narandžaste revolucije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.