5 stvari koje znamo o Snap Inc Spectacles pametnim naočarima!

Izvor: NovaEnergija.net, 25.Sep.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 stvari koje znamo o Snap Inc Spectacles pametnim naočarima!

Kompanija Snapchat promenila je naziv u Snap Inc, jer je sada mnogo više od društvene mreže, i uskoro će početi da prodaje pametne naočare. Da vidimo šta za sada znamo o Spectacles pametnim naočarima: 
1. Naočare snimaju “kružni” video
Spectacles naočare snimaju klipove od 10 sekundi svojim objektivom od 115 stepeni, što je ugao približniji ljudskom vidokrugu, nego uglu tradicionalnih kamera. Naočare snimaju video u kružnom polju, a onda bežično >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << prenose snimak na telefon, kako bi korisnik mogao da ga deli sa prijateljima na Snapchat mreži.
Snimanje u trajanju od 10 sekundi se veoma jednostavno pokreće pritiskom na dugme u gornjem levom uglu naočara, a ukoliko želite da snimite duži video, od 30 sekundi, dovoljno je da tokom snimanja ponovo dodirnete isto dugme i video će biti produžen. Snimanje se završava, takođe, prostim pritiskom na dugme. Svetlosni signal daje ljudima u vašoj okolini do znanja da je u toku proces snimanja.
2. Pametne naočare su povezane sa Snapchatom
Snimci napravljeni uz pomoć pametnih naočara mogu se sačuvati u memoriji samog uređaja, bez povezivanja sa telefonom, ali se video zapisi m,ogu i bežično preneti direktno na Snapchat, gde će biti sačuvani pod opcijom “Memories” gde posle možete pregledati napravljene snimke. Na iOS uređajima, video snimci se mogu prebaciti preko Bluetooth-a ili Wi-Fi mreže, dok se kod Androida prenose samo putem Wi-Fi-ja.
you have to be naked to use spectacles fyi pic.twitter.com/klm9kZM7B2
— Damon Beres (@dlberes) September 24, 2016

3. Naočare će se prodavati u tri boje
Pametne naočare se proizvode u jednoj, univerzalnoj veličini, ali u tri boje – crnoj, plavoj i crvenoj. Onie izgledaju kao obične naočare za sunce, za razliku od Google Glass naočara, čiji su dizajn mnogi ismejali. Kada se napune, naočatre mogu bit u funkciji oko jedan dan, nakon čega ih je mooguće napuniti kablom za punjenje.
4. Pristupačna cena
Spectacles pametne naočare će se moći nabaviti po veoma pristupačnoj ceni od samo 129,99 dolara, ali u ograničenim količinama. Ovo je, takođe, velika prednost u odnosu na Google-ove pametne naočare koje su koštale oko 1.500 dolara kada su se pojavile. Spectacles naočare se ne reklamiraju kao proizvod budućnosti. Umesto toga, oni su zabavni dodatak Snapchat platformi koji vam omogućava da oslobodite ruke i da lakše pravite zabavne video zapise.
5. Naočare su nova “igračka”
izvršni direktor kompanije, Ivan Špigl, izjavio je da ove pametne naočare posmatra kao “igračku”, jer je, kako kaže, zabavno koristiti ih. Ipak, ovo ne znači da se proizvod neće usavršavati, te da ne postoji mogućnost da preraste u nešto mnogo više, ali to nije ono na šta se stavlja akcenat u ovom trenutku.

Izvor: PrintScreen 

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.