5 “must have” uređaja za đake i studente (video)

Izvor: NovaEnergija.net, 03.Sep.2016, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 “must have” uređaja za đake i studente (video)

Nova školska godina je počela, a uskoro će klupe, učionice i amfiteatre ispuniti i nove, ali i starije, generacije studenata. Ukoliko spadate u jednu od ovih grupa, mladi ste, ili se pak tako osećate, i volite modernu tehnologiju i pratite trendove iz oblasti tehnike, onda je ovo pravi tekst za vas. U nastavku pročitajte koji su to novi izumi koji će olakšati vaš svakodnevni život i učiniti ga zabavnijim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net <<
1. Alarm koji će vas “protresti”
Ovaj uređaj je odlično rešenje za sve one koji imaju čvrst san, jer će on bukvalno da vas “protrese” i natera vas da ustanete iz kreveta. SmartShaker iLuv uređaj je veličine dlana i on se sinhronizuje sa vašim telefonom, a potrebno je da ga držite ispod jastuka, ili pored vas dok spavate. Kada se ujutru oglasi vaš alarm, uređaj se trese i vibrira ispod (pored) vas, što je dodatni podsticaj da se što pre razbudite. Sada više nećete kasniti na predavanja ili posao, čak ni nakon burne noći…

2. Prenosivi projektor
Ako ste ljubitelji filmova i animacija, ovo je pravi uređaj za vas. Ovaj Pocket Projector može da projektuje sliku na ekranu većem od 120 cm širine, na skoro svakoj ravnoj površini. Njega lako možete povezati sa svojim smartfonom, tabletom , lap-topom i raznim drugim uređajima uz pomoć HDMI kabla. U projektoru se, takođe, nalaze i zvučnici, a kada je napunjen, jegovo vreme reprodukcije je do dva sata. Stoga, spremite kokice i piće, i zavalite se sa društvom da uživate u filmskoj večeri koja je pred vama, gde god da se u tom trenutku nalazite.

3. Lampa budilnik
Ovaj uređaj je najbolji izbor za prijatan početak vašeg dana, ali i oslobađanje od svakodnevnog stresa. Ova lampa vas polako budi emitovanjem svetlosti koja se polako pojačava i imitira izlazak Sunca uz umirujuće i nežne tonove. Prirodno svetlo svakog jutra čim otvorite oči će vam pomoći da uspostavite ravnotežu organizma i da sinhronizujete njegov poremećen ritam usled svakodnevnog stresa kojem ste izloženi, pomažući vam na taj način da smanite nivo depresije i besa. Lampa u sebi poseduje i FM radio, kao i meni prirodnih zvukova koji će vam ulepšati dan ako se uz njih probudite. Uveče, lampa imitira i zalazak Sunca, a tokom noći, lampu možete koristiti i dok čitate u krevetu.

4. Pametna olovka
Obične oloke su prošlost. Predstavljamo vam mali kul gedžet koji će vaše beleške prebaciti na sledeći nivo. Neo smartpen N2 je kompatibilan sa obe Neo notebook aplikacije za iOS ili Android Notes, a ova olovka vam omogućava snimanje digitalne kopije svega što ste njom napisali ili nacrtali. A znate li šta je najbolji deo u ovoj priči? Nakon što se konvertuje vaš rukopis u tekst, sve vaše beleške lako možete da ronađete putem pretrage.

5. Tile – “pronalazač” izgubljenih stvari
Stalno negde žurite i usput gubite ključeve, torbu, telefon…? Ovaj mali inovativni uređaj će vam pomoći i promeniti način na koji čuvate vaše stvari. Ova pločica, naime, može biti zakačena za bilo koju stvar koju posedujete, od ključeva, preko ranca, do bicikla… Tile uređaj vam pomaže da pronađete izgubljene stvari tako što koristi Bluetooth za povezivanje sa pametnim telefonom preko aplikacije i pokazuje gde se nalazite u odnosu na stvar koju tražite. Mali zvučnik unutar uređaja može da se aktivira iz aplikacije i čak možete da se s njim povežete preko telefona prijatelja, dok ste u potrazi za određenom stvari. Izgubili ste telefon negde u sobi? Dupli klik na kvadrat rešiće vaš problem i telefon će početi da zvoni, čak i ako je stavljen na silent režim.
Foto: PrintScreen

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.