3.500 srednjoškolaca za bolje sutra

Izvor: NovaEnergija.net, 06.Apr.2017, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3.500 srednjoškolaca za bolje sutra

Unija srednjoškolaca Srbije 21. aprila 2017. godine u 70 gradova širom Republike Srbije po sedmi put realizuje projekat „Srednjoškolci za srednjoškolce” (SzS).
Projekat “Srednjoškolci za srednjoškolce” već se dugi niz godina sprovodi u Evropi pod nazivom “Social Day”. Sve je počelo 1962. godine u Švedskoj, da bi se potom ovaj koncept razvio u više evropskih zemalja.
Ovim projektom, odgovara se na trenutno dva goruća problema srednjoškolaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << a to su nedostatak novca za realizaciju njihovih ideja, ali i nedovoljno prakse.
U Srbiji projekat „Srednjoškolci za srednjoškolce” sprovodi Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) na nacionalnom nivou.
Vremenom se koncept samog projekta razvijao tako da danas obuhvata dan kada srednjoškolci rade u kompanijama koje na osnovu njihovog rada doniraju srednjoškolski fond koji je osnovala UNSS, potom učestvuju u treninzima za pisanje projekata, konkursu za finansiranje projekata od zajednički prikupljenih sredstava i, na samom kraju, realizuju svoje projekte na lokalu.
Za šest godina u SzS-u je učestvovalo preko 8000 srednjoškolaca, 600 preduzeća, 70 gradova i uspešno je finansirano preko 80 učeničkih projekata.
Od samog početka UNSS pri realizaciji projekta ima podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Privredne komore Srbije.

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.