202 godine Pravnog fakulteta

Izvor: B92, 27.Sep.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

202 godine Pravnog fakulteta

Beograd -- Najstarija visokoškolska ustanova u Srbiji, beogradski Pravni fakultet, obeležio je svoj dan i proslavio 202 godine postojanja.

Tim povodom, studentima koji su protekle školske godine završili školovanje uručene su diplome. Najavljen je i konkurs za 100 stipendija koje pravni fakultet dodeljuje najboljim studentima.

Na svoj Dan studenti i profesori Pravnog fakulteta dobili su i fitnes centar, koji će moći da koriste 12 puta mesečno po ceni od oko 2.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dinara.

Ministar prosvete Žarko Obradović čestitajući diplomcima Pravnog fakulteta istakao je da je strateški cilj države veći broj visoko obrazovanih ljudi, zarad ekonomskog razvoja i bržih evropskih integracija.

Malo o fakultetu, malo o granicama

Gost proslave bio je i dekan Pravnog fakulteta u Banjaluci Vitomir Popović koji je je, čestitajući na uspesima beogradskom fakultetu, izrazio nadu da će ta dva fakulteta "jednoga dana biti u jednoj, a ne dve države", što je propraćeno velikim aplauzom prisutnih.

Obradović je ocenio da je to moguće postići većim ulaganjem u prosvetu i donošenjem Nacionalne strategije za obrazovanje.

On je poručio diplomcima pravnog fakulteta, ali i onima koji to tek treba da postanu da je na njima veliki posao - uvođenje evropskih standarada u pravni sistem Srbije.

Dekan beogradskog Pravnog fakulteta Mirko Vasiljević poručio je diplomcima da nema veće vrednosti od profesionalne savesti i pozvao državu da za mlade ljude koji završavajus školovanje na ovom fakultetu pronađe posao.

On je rekao da je obezbeđivanjem novih 100 stipendija najboljim studentima u narednoj školskoj godini Pravni fakultet dokazao svoju socijalnu odgovornost. On je istakao da su sredstva za to obezbeđena prihodima Izdavačkog centra fakulteta, a ne od studentskih školarina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.