Izvor: B92, 25.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

11 porodica uskoro bez smeštaja?

Ćuprija -- Porodice iz Ćuprije koje su se iselile iz svojih kuća posle eksplozija u vojnom skladištu, mogle bi se uskoro naći na ulici.

Stanari naselja Kolonija Minel u Ćupriji u svoje stare kuće, oštećene u eksploziji, ne mogu da se vrate, a vlasnici stanova u koje su trenutno smešteni traže da se iz njih isele, jer dve mesečne kirije nisu plaćene.

Kiriju za stanove kao i štetu na drugim domaćinstvima trebalo bi da plaća opština Ćuprija novcem koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobija od Republike, ali prema prioritetima koje sama odredi. Novca trenutno nema, a republička vlada još nije odlučivala o zahtevu lokalnih vlasti da se odobri dodatnih 14 miliona dinara.

"Preporuka je ministarstva da se ti ljudi, da dok im se ne naprave novi stanovi, snađu kod prijatelja, rođaka, da ne trošimo ta sredstva za kiriju, a ima mnogo drugih ljudi kojima nije nadoknađena šteta", objašnjava potpredsednik opštine Ćuprija Miodrag Mitrović.

Za nove stanove za sada je određena samo lokacija, a nadležni obećavaju da će izgradnja početi za neki dan.

Kada je B92 obavestio pomoćnicu ministra za kapitalne investicije Aleksandru Damjanović-Petrović obavestili o tome da se porodice iz Ćuprije mogu naći uskoro na ulici, ona je obećala da se to neće dogoditi i rekla da će se dogovoriti sa čelnicima opštine Ćuprija da se kirija i dalje plaća, dok se za te porodice ne sagrade novi stanovi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.