Šest meseci od smrti Dragana Nikolića

Izvor: Svet plus, 11.Sep.2016, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest meseci od smrti Dragana Nikolića

Danas se navršava tačno šest meseci od kako je legendarni glumac Dragan Nikolić, preminuo u 72. godini, nakon duge borbe sa teškom bolesti.

Supruga kolege i prijatelji, juče su se u prepodnevnim časovima okupili na Novom groblju, kako bi obeležili polugodišnji pomen od smrti glumca koji je ostavio neizbrisiv trag u našim srcima. Prva se na groblju pojavila Milena Dravić u pratnji svoje bratanice, a potom su počast svom kolegi i prijatelju odali Dragan Bjelogrlić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Seka Sablić i Milan Caci Mihailović.

Svoju karijeru kao glumac Dragan Nikolić je započeo davne 1964-te godine sa ulogom u filmu „Pravo stanje stvari“. On je u filmu imao manju ulogu, a na kreditima nakon filma potpisan je sa svojim krštenim imenom Dragoslav.  Odmah sledeće godine, on dobija ulogu u televizijskoj seriji „Dovoljno je ćutati“ gde se na kraju u kreditima umesto njegovom imena Dragoslav greškom piše Dragan, pa tako njegov nadimak ustvari postaje neka vrsta njegovog umetničnog imena i od tada on nastavlja da se potpisuje kao Dragan.

Nakon niza manjih uloga, Dragan dobija i prvu značajniju ulogu i to je bila uloga sezonskog radnika čiji je moral prilično diskutabilan u filmu „Kada budem mrtav i beo“ iz 1967-e godine. Godinu dana kasnije on glumi u filmu „Tri sata za ljubav“, a za obe ove uloge nagrađen je diplomom na festivalu u Puli 1968-e godine. Pored filmske karijere Dragan je uporedo razvijao i svoju pozorišnu karijeru, pa je tako još od 1969-e godine on član Beogradskog dramskog pozorišta  i Ateljea 212. Nikolić je se pokazao i kao vrstan improvizator i odličan pozorišni glumac, pa je tako imao preko dvadeset zapaženijih pozorišnih uloga, gde je izgradio vrlo uspešnu karijeru.

 Dragan Nikolić preminuo je 11. marta 2016. u 72. godini života na VMA.
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.