Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2016, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman navija za Trampa jer ne pušta muslimane u SAD

PRAG - Predsjednik Češka Miloš Zeman izjavio je da mu je simpatičan republikanski kandidat za predsjednika Donald Tramp jer planira da zabrani ulazak muslimanima u SAD.

Za razliku od komentara poljskog vicepremijera Mateuša Moravjeckog da je izbor između Hilari Klinton i Donalda Trampa kao birati između kuge i kolere, Zeman je u debati s đacima jedne srednje škole u mjestu Hranjice rekao da mu je Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << simpatičan zbog toga što bi zatvorio SAD da u njih ne uđu muslimani i poboljšao odnose s Rusijom.

Češkoj bi navodno pomoglo to što je jedna od Trampovih supruga bila Čehinja Ivana.

U razgovoru s đacima na istoku Češke Zeman je ponovo optužio muslimane da su u izbjegličkom talasu krenuli ne u izbjeglištvo već u organizovanu invaziju Evrope, drugačiju nego što je svojevremeno izvelo Osmansko carstvo

"Izbjeglička kriza je pokušaj organizovane invazije na Evropu. To su gotovo isključivo muslimani. Osnovno pitanje jeste da li mogu da se integrišu u evropsku kulturu. Mislim da ne mogu i to iz nekoliko razloga. Evropska kultura je zasnovana na ravnopravnosti muškaraca i žena. Kada pročitate Kuran vidjećete da je u njemu nedvosmisleno izražena neravnopravnost muškaraca i žena. Muškarac ima pravo da tuče ženu", kazao je Zeman.

Kao dalje glavne razloge zašto po njegovom mišljenju muslimani nikako ne mogu da se integrišu u evropsko društvo češki predsjednik naveo je ravnopravnost religija, ateizma i pogleda na svijet u Evropi, kao i to da je u Evropi crkva odvojena od države, dok islam navodno zahtijeva teokraciju poput one u Iranu.

"Poželimo im sretan život u njihovoj domovini. Pomozimo im tamo, nikako u Evropi jer ćemo u suprotnom samo stvoriti nova geta i nove no go zone u koje se uveče plaše da uđu evropski policajci i enklave društvenog isključenja", rekao je o izbjeglicama u Hranjicama đacima Srednje industrijske škole Miloš Zeman.

Đacima je Zeman iskreno odgovorio i da je probao marihuanu, jednom prije 40 godina kada je popušio iz radoznalosti jedan džojnt ali da nije na njega nikako djelovao.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.