Zašto mu se rugaju? Misija ispunjena

Izvor: Mondo, 15.Apr.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto mu se rugaju? "Misija ispunjena"

Američki predsednik Donald Tramp pravda svoju upotrebu fraze "misija ispunjena" u kontekstu nedavnih vazdušnih udara predvođenim SAD u Siriji.

Foto: Win McNamee/Getty Images

"Napadi na Siriju su bili tako savršeno izvedeni, sa takvom preciznošćnu da jedino što su mediji koji šire lažne vesti mogli da nipodaštavaju jeste moja upotreba izraza 'Misija ispunjena'", napisao je on u tvitu.

The Syrian raid was so perfectly carried >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << out, with such precision, that the only way the Fake News Media could demean was by my use of the term “Mission Accomplished.” I knew they would seize on this but felt it is such a great Military term, it should be brought back. Use often!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 15, 2018

Tramp je dodao da je znao da će se oni uhvatiti za to, ali da je osećao da "misija ispunjena" - "tako sjajan vojni termin, koji bi trebalo da se vrati. Koristiti često!".

Trampova upotreba fraze "misija ispunjena" izazvala je poređenja sa bivšim predsednikom Džordžom V. Bušom koji je 2003. stojeći ispred transparenta na kojem je pisalo "misija ispunjena" proglasio kraj velikih borbenih operacija u Iraku šest meseci posle invazije. Rat je, međutim, potrajao još godinama, navodi AP.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Tramp: "Misija ispunjena" je tako "sjajan vojni termin" koji bi trebalo da se vrati

Izvor: BKTV News, 15.Apr.2018

Donald Tramp, predsednik SAD-a, danas je na Tviteru pravdao svoju upotrebu fraze "misija ispunjena" u kontekstu nedavnih vazdušnih udara predvođenih SAD u Siriji..."Napadi na Siriju su bili tako savršeno izvedeni, sa takvom preciznošćnu da jedino što su mediji koji šire lažne vesti mogli da nipodaštavaju...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.