Većina Amerikanaca podržava Trampovu zabranu

Izvor: VOA, 05.Jul.2017, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina Amerikanaca podržava Trampovu zabranu

Sudeći prema najnovijem istraživanju, koje su sproveli medijska kuća "Politiko" i tehnološko - medijska kompanija "Morning Consult", većina američkih birača podržava zabranu putovanja u SAD posetiocima iz šest većinski muslimanskih zemalja, koju je uveo predsednik Donald Tramp. U anketi je utvrđeno da čak 60 odsto birača podržava zabranu, prema kojoj se ne dozvoljava izdavanje novih viza  građanima Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemen na 90 dana, i suspenduje program za izbeglice na 120 dana, dok joj se samo 28 odsto protivi. Većina republilkanskih birača, njih 84 odsto podržava zabranu, dok joj se svega 9 odsto protivi, a interesantno je da je zabrana popularna i kod nezavisnih birača - 56 odsto je podržava, dok se 30 odsto protivi. Među demokratskim glasačima, 40 odsto njih podržava zabranu, dok je 46 odsto protiv.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Vize,   Sirija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Većina Amerikanaca podržava novu Trampovu zabranu

Izvor: N1 televizija, 05.Jul.2017

Svaki šesti od deset američkih glasača podržava novu zabranu ulaska putnicima iz šest većinskih muslimanskih zemalja u Sjedinjene Države dok ne dokažu da imaju blisku rodbinu u SAD-u, sudeći po rezultatima ankete objavljene u sredu...Anketa Politico-Morning Consult ustanovila je da 37 posto...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.