Trump šalje 1500 vojnika na Bliski istok

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Maj.2019, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trump šalje 1500 vojnika na Bliski istok

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump u petak je izjavio da će na Bliski istok, uglavnom kao mjeru predostrožnosti zbog povišenih napetosti oko Irana, poslati 1500 vojnika.

"Želimo imati neku zaštitu na Bliskom istoku. Namjeravamo poslati relativno mali broj vojnika, uglavnom u cilju zaštite", kazao je Donald Trump uoči puta u Japan.

Dva su izvora za Reuters kazala da će >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << taj kontinent učvrstiti obrambenu sposobnost američkih snaga u regiji.

Među njih 1500 su i inženjeri, dodaje isti izvor.

Početkom mjeseca SAD je u toj regiji razmjestio udarnu skupinu nosača zrakoplova, bombardere i projektile Patriot kao odgovor na mogući napad Irana.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.