Trump ponudio Putinu pomoć u gašenju požara

Izvor: RTS, 01.Avg.2019, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trump ponudio Putinu pomoć u gašenju požara

Američki predsednik Donald Tramp u telefonskom pozivu ponudio je ruskom kolegi Vladimiru Putinu pomoć u gašenju požara u Sibiru, preneo je Kremlj.
Portparol Bele kuće Hogan Gidli rekao je da je Donald Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u razgovoru sa Vladimirom Putinom "izrazio zabrinutost zbog požara koji su zahvatili velike površine u Sibiru".

"Dvojica idera su razgovaralii i trgovini između dve zemlje", rekoa je Gidli u kratkoj izjavi za medije.
Agencija Rojters prenosi da se Vladimir Putin zahvalio Trampu i rekao mu da Rusija već ima mobilisane vazdušne snage za borbu protiv sibirskih požara.
Rusija je proglasila vanrednu situaciju u četiri sibirska okruga zbog požara, nakon što se oblak dima vidljiv iz svemira protegao do planine Ural.
Požar je zahvatio oblast veličine Belgije, prenose agencije.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp zvao Putina, NUDI MU POMOĆ

Izvor: Mondo, 01.Avg.2019

Ruski i američki predsednici Vladimir Putin i Donald Tramp razgovarali su telefonom o požarima u Sibiru, ali i trgovini dve zemlje, saopštila je portparolka Bele kuće Hogan Gidli...Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci.. To je potvrdila i pres služba Kremlja naviodeći da je do razgovora došlo na inicijativu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.