Trump: Ako se Teheran želi tući, bit će to kraj Irana

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Maj.2019, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trump: Ako se Teheran želi tući, bit će to kraj Irana

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump je u nedjelju zaprijetio Iranu uništenjem ako napadne američke interese.

- Ako se Iran želi tući, bit će to službeno kraj Irana. Više se nikad neće prijetiti Sjedinjenim Državama', objavio je Trump na Twitteru.

- Iran je prirodna tvrđava, čak ni Amerikanci nisu toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ludi da ga pokušaju napasti s kopna'

Napetost između Washingtona i Teherana je naglo porasla kad je SAD objavio da u Perzijski zaljev šalje nosač zrakoplova Abraham Lincoln i bombardere B-52, opravdavajući taj potez iranskom 'prijetnjom'.

No iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif u subotu je izjavio da je mogućnost novog rata u regiji neznatna. Na završetku posjeta Kini Zarif je rekao da je 'siguran (...) da neće biti rata jer niti mi želimo sukob niti se itko u regiji zavarava da je kadar suprotstaviti se Iranu', izvijestila je službena agencija Irna.

Američko-iranske veze su na najnižoj razini otkad se predsjednik Trump prije godinu dana odlučio povući iz međunarodnog ugovora potpisanog 2015. o ograničavanju iranskog nuklearnog programa u zamjenu za ukidanje sankcija Teheranu i otkad je u studenom 2018. ponovo uveo gospodarske sankcije Iranu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

TRAMPOVA ŽESTOKA PORUKA TEHERANU: Ako Iran želi rat biće to službeno njegov kraj!

Izvor: Kurir, 20.Maj.2019

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je Iranu uništenjem ako napadne američke interese.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.