Trampov govor o stanju nacije posle okončanja blokade vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov govor o stanju nacije posle okončanja blokade vlade

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će odložiti svoj godišnji govor o stanju nacije dok "blokada vlade ne bude okončana", posle novog sukoba s predsedavajućom Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi.

Tramp je sinoć na Tviteru napisao da ne razmatra druge lokacije za obraćanje "jer ne postoji sala koja može da se takmiči s istorijom tradicijom i značajem Predstavničkog doma".

Pelosi je od predsednika tražila da odloži obraćanje dok traje blokada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vlade, ali je Bela kuća pokušala to da ignoriše i saopštila da će Tramp ipak održati govor 29. januara.

Pelosi je, međutim, to blokirala, rekavši ranije u sredu da Predstavnički dom neće odobriti odluku kojom bi Trampu bilo dozvoljeno da se obrati zajedničkom zasedanju Kongresa.

Tramp je naveo da se nada "odličnom" govoru "u bliskoj budućnosti".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp odložio govor o stanju nacije do okončanja zatvaranja vlade

Izvor: VOA, 24.Jan.2019

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će odložiti održavanje govora o stanju nacije sve dok on i Kongres ne reše delimično zatvaranje vlade. "Ne tražim alternativno mesto za obraćanje povodom stanja nacije jer ne postoji mesto koje može da konkuriše istorijom, tradicijom i važnošću sa...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.