Tramp žali što Kini nije uveo veće tarife

Izvor: RTS, 25.Avg.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp žali što Kini nije uveo veće tarife

Bela kuća ponovo je morala da intervenište i objasni šta je zapravo Donald Tramp mislio kada je na Samitu G-7 govorio o tarifama prema Kini.
Donald Tramp je na doručku sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom poslao svetu dvosmislenu poruku, ponovo. 

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novinarsko pitanje da li preispituje odluku o tarifama uvedenim na kineske proizvode, a koje žestoko tresu svetsku ekonomiju, Tramp je rekao: "Da, naravno. Što da ne?".
Ovakav odgovor ostavio je prostora za različite interpretacije u javnosti, pa su po ko zna koji put iz Bele kuće morali da intervetnišu i objasne šta je Tramp zapravo mislio. 
Iako je na prvi pogled delovalo da je poslao pomirljivu poruku i da razmišlja o smanjenju tarifa, upravo je suprotno.
"Njegov odgovor je veoma pogrešno shvaćen. Predsednik Tramp je potvrdno odgovorio zbog toga što se kaje što nije uveo još veće tarife", rekla je portparolka Bele kuće Stefani Grišam.
Američki predsednik je više puta ranije isticao da bivše administracije SAD nisu smele da dopuste da se stotine milijardi dolara slije u Kinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.