Tramp zabranio transakcije sa TikTokom i Vičetom u SAD

Izvor: Beta, 07.Avg.2020, 09:01

Tramp zabranio transakcije sa TikTokom i Vičetom u SAD

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbe o zabrani transakcija sa vlasnicima aplikacija Vi čet (WeChat) i TikTok u SAD.TikTok je u vlasništvu BajtDensa (ByteDance), koju je u Pekingu 2012. osnovao Džang Jiming, 30-godišnji iinženjer informatike koji je prošle godine bio jedan 20 najbogatijih ljudi u Kini. Vičet je aplikacija za instant poruke kineskog internet giganta Tensenta (Tencent).Prema uredbi, zabrana transakcija sa BajtDensom stupa na snagu za 45 dana, a sličnu je Tramp potpisao i za vlasnika Vičeta.Vašington sumnja da aplikacije koristi kineska obaveštajna služba.TikTok negira da deli podatke sa kineskim vlastima.U uredbi se navodi da "širenje mobilnih aplikacija u SAD, koje su razvijene u Kini i koje su u vlasništvu kineskih kompanija nastavlja da ugrožava nacionalnu bezbednost, spoljnu politiku i ekonomiju SAD". Ovom odlukom Trampa otvara se novi front u tehnološkom rivalstvu sa Pekingom, navodi Frans pres.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Vašington

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp zabranio transakcije sa TikTokom i Vičetom u SAD

Izvor: Danas, 07.Avg.2020

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbe o zabrani transakcija sa vlasnicima aplikacija Vi čet (WeChat) i TikTok u SAD.

Nastavak na Danas...

Ozbiljne pretnje: Tramp uvodi zabranu za kineski TikTok i WeChat za 45 dana

Izvor: B92, 07.Avg.2020

Predsednik SAD Donald Tramp je najavio uvođenje zabrane na američke transakcije s kineskim kompanijama BajtDens, vlasnikom aplikacije TikTok za deljenje video sadržaja, i Tencentom, operatorom aplikacije za razmenu poruka WeChat...Izvršne naredbe, koje stupaju na snagu za 45 dana, usledile su nakon...

Nastavak na B92...

Tramp naložio zabranu dve kineske aplikacije iz bezbednosnih razloga

Izvor: VOA, 07.Avg.2020

Predsednik SAD Donald Tramp u četvrtak je naredio hitnu zabranu dve kineske korisničke aplikacije. Trampova zabrana sprečava kompanije u SAD da posluju sa BajtDensom (ByteDance), vlasnikom aplikacije za deljenje kratkih video snimaka TikTok, i sa Tensentom (Tencent), vlasikom aplikacije za prenošenje...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.