Tramp upozorava Rusiju: Biće raketa u Siriji

Izvor: VOA, 11.Apr.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp upozorava Rusiju: Biće raketa u Siriji

Pošto je ambasador Rusije u Libanu rekao da će ruske snage oboriti bilo koju raketu ispaljenu na Siriju, američki predsednik Donald Tramp je odgovorio da Rusija treba da bude spremna „jer će raketa biti“. „Ne bi trebalo da budete partneri životinji koja ubija ljude gasom i uživa u tome“, napisao je Tramp na Tviteru. Rusija je odgovorila da bi američke rakete trebalo da gađaju teroriste, a ne legitimnu vladu u Siriji. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi sve strane koje su umešane u sukob u Siriji trebalo da se uzdrže od poteza koji mogu da destabilizuju region. Nekoliko sati kasnije, ruska vojska je saopštila da će rasporediti trupe u Dumi, mestu gde se navodno dogodio napad hemijskim oružjem. Rusija tvrdi da će njene trupe obezbediti sigurnost u gradu.  Sirija je američke pretnje raketama nazvala “bezobzirnom eskalacijom”, prenela je državna novinska agencija. Predsednik SAD je rekao da su odnosi Amerike i Rusije gori nego ikada, uključujući i Hladni rat. "Nema razloga za to. Rusiji smo potrebni da joj pomognemo ekonomski, to bi bilo veoma lako, i moramo da radimo zajedno. Zaustavimo trku u naoružanju?", napisao je Tramp.  Situacija u Siriji je sve napetija posle navoda o hemijskom napadu u Guti u kojem je poginulo najmanje 40 ljudi. SAD i saveznice za napad krive sirijsku vladu, dok sirijski režim I Rusija poriču da je vojska Bašara el Asada izvela hemijski napad. Tramp je ranije upozorio da će oni koji su odgovorni “skupo platiti” I razgovarao sa britanskim I francuskim saveznicima o mogućem odgovoru na napad.  
Pogledaj vesti o: Sirija,   Twiter

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Sirijska vojska premješta letjelice u ruske baze

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2018

Sirijsko-Arapske ratne vazduhoplovne snage preusmjeravaju svoje letjelice u ruske baze u obalnim područjima Tartos i Latakija, izjavio je izvor iz vojske za "Al Masdar"...Prema ovom izvoru, Sirijsko ratno vazduhoplovstvo premješta svoje mlazne avione i helikoptere na ova područja kako bi izbjegli...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.