Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp u ratu sa svima - medijima, saradnicima, susedima...

Dok demokrate, pred novembarske izbore za Kongres, traže način da iznude predsednikovu smenu, Donald Tramp je otvorio sve frontove: sa medijima, susedima, saradnicima, društvenim mrežama, celim svetom.

Izvor: N1

Tako sada tvrdi na tviteru da je Kina, a ne Rusija, hakovala mejlove predsedničkog kandidata demokrata Hilari Klinton, među kojima su mnoge tajne informacije.

Kinesko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << spoljnih poslova ovakve optužbe nisu iznenadile.

"To nije prvi put da čujemo takve optužbe. Sajber kriminal je svetska opasnost i zajednički je interes svih zemalja da zaštite međunarodnu zajednicu", poručuje portparolka kineskog ministarstva.

Američki predsednik takođe je prozvao Gugl, Tviter i Fejsbuk zbog navodne pristrasnosti i nameštanja rezultata pretrage, što u Guglu negiraju.

"Gugl, Tviter i Fejsbuk zaista plove u mutnim vodama i moraju da pripaze. Nepravedni su prema velikom delu stanovništva. Ne možete to raditi ljudima. Primamo na hiljade i hiljade optužbi", rekao je predsednik SAD Donald Tramp.

U razgovoru sa pastorima protestanata Tramp je najavio da će demokrate ići na otvorene sukobe, ako izgube delimične izbore za Kongres u novembru.

"Ovi izbori 6. novembra nisu samo referendum o meni, nego i o vašoj veri, o slobodi govora i referendum o važenju Prvog amandmana", kaže Tramp.

Prvi crni kandidat za Kongres demokrata na Floridi najavljuje da je Tramp zreo za smenu.

"On je već sam sebe optužio kada je otpustio direktora Komija. Suštinski on stalno ometa pravdu. On se sve više ukopava i u tu rupu vuče i celu zemlju", kaže gradonačelnik Talahasija Endrju Gilam.

Objavljivanje svih detalja istrage o Trampovim zloupotrebama, može da se njegovim protivnicima olupa o glavu, tvdi sajt Politiko. Naime po tumačenju jednog slučaja od pre 60 godina, sve što je do sada objavio specijalni istražitelj Miler o amerčkom predsedniku, sud bi morao da odbaci, jer je to kršenje pretpostavke nevinosti i tajnosti istrage.

Najavljen odlazak pravnog savetnika Bele kuće

Tramp je najavio skorašnji odlazak pravnog savetnika Bele kuće Dona Makgana, u trenutku kada istraga specijalnog tužioca Roberta Mulera postaje sve veća pretnja za predsednika SAD i njegove saradnike.

"Pravni savetnik Bele kuće Don Makgan napustiće svoje mesto na jesen, ubrzo posle potvrde (nadam se) postavljenja Breta Kavana za sudiju Vrhovnog suda", napisao je Tramp u tviter poruci.

Tramp je rekao da je dugo radio s Donom Makganom i da ceni njegov rad, i nije dao dalje naznake oko razloga za njegov odlazak niti je naveo ko će ga zameniti na tom mestu.

Ova objava data je dve nedelje posle otkrića Njujork tajmsa prema kojem je Makgan u velikoj meri saradjivao s istragom koju je vodio tim specijalnog tužioca Mulera oko sumnji da je postojao dosluh Trampovog izbornog štaba i Rusije, pred izbore 2016. godine.

Tramp stalno govori da je Mulerova istraga lov na veštice, a posle objavljivanja članka rekao je da je dozvolio Makganu da svedoči i da nema šta da krije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Trampov "rat" na svim frontovima

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018

Dok demokrate, pred novembarske izbore za Kongres, traže način da iznude predsednikovu smenu, Donald Tramp je otvorio sve frontove: sa medijima, susedima, saradnicima, društvenim mrežama, celim svetom...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.