Tramp u UN: Ako zapreti, uništiću Severnu Koreju

Izvor: Mondo, 19.Sep.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp u UN: Ako zapreti, uništiću Severnu Koreju

Predsednik SAD Donald Tramp upozorio je danas da će Amerika biti primorana da "potpuno uništi" Severnu Koreju ukoliko Pjongjang ne popusti u nuklearnom sporu.

Foto: AP Photo/Evan Vuchi

  Tramp je u svom prvom govoru na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku opisao severnokorejskog lidera Kim Džong Una kao "raketaša" na samoubilačkoj misiji.

U sali se moglo čuti glasno mrmljanje kada je Tramp izrekao do sada najozbiljnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << upozorenje Severnoj Koreji, čiji raketni i nuklearni testovi potresaju svet.

"Nećemo imati izbora, osim da potpuno uništimo Severnu Koreju. Raketaš (Rocket Man) je na samoubilačkoj misiji za sebe i svoj režim", rekao je američki predsednik.

"Sada je vreme da sve zemlje rade zajedno da izoluju Kimov režim sve dok on ne prestane sa neprijateljskim ponašanjem", rekao je on.

Hit: Evo šta je Dačić pokazao Trampu FOTO, VIDEO

Trampov govor je iz prvog reda pratio jedan severnokorejski diplomata nižeg ranga, saopšteno je iz misije Severne Koreje u UN.

I Blumberg primećuje da obraćanje Trampa iz prvog reda prati delegacija Severne Koreje.

Tramp je u Njujorku rekao i da su "otpadnički režimi" pretnja svetu.

Rekao je da su suverene i jake zemlje osnova svetskog poretka i ponovio svoje predizborno obećanje da mu je Amerika na prvom mestu.

"Otpadnički režimi su pretnja i drugim zemljama i svojim narodima", izjavio je Tramp i dodao da takvi režimi pomažu raširenim terorističkim mrežama.

Kao "otpadničke režime" Tramp je naveo Severnu Koreju i Iran.

Vučić u Njujorku, moguć susret s Trampom?

"Moramo odbaciti pretnje suverenitetu od Ukrajine do Južnokineskog mora", rekao je Tramp

Predsednik SAD je svim protivnicima poručio da će američka vojska "postati jača nego ikada u istoriji".

U skladu sa "prvo Amerika" stavom, predsednik SAD je naveo da će njegova zemlja "zauvek biti prijatelj sveta i posebno saveznika" ali da su Amerikanci primarna obaveza.

"Svi odgovorni lideri imaju obavezu da služe svojim građanima. Više ne možemo biti iskorišćavani ili ulaziti u jednostrane sporazume gde SAD ne dobijaju ništa zauzvrat", rekao je Tramp.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.