Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp sugerisao da Si Đinping lično razgovara sa demonstrantima Hongkonga

Američki predsednik Donald Tramp sugerisao je danas da predsednik Kine Si Đinping "lično razgovara" sa demonstrantima Hogkonga ocenjujući da bi na taj način mogla da se reši trenutna kriza.

"Ako bi predsednik Si direktno i lično razgovarao sa demonstrantima, desio bi se srećan i pozitivan kraj problema u Hongkongu. U to ne sumnjam", naveo je Tramp na Tviteru.

Američki predsednik je ranije naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da bi Kina trebalo "čovečno" da postupi u rešavanju tog pitanja.

Protesti u Hongkongu, autonomnoj kineskoj teritoriji, počeli su u junu, zbog predloga zakona o ekstradiciji koji predviđa izručenje osumnjičenih Pekingu.

Demonstranti traže demokratske reforme i nezavisnu istragu, kako tvrde, policijske brutalnosti prema učesnicima protesta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.