Tramp smatra da ne može da bude smenjen prema 25. amandmanu (VIDEO)

Izvor: Beta, 12.Jan.2021, 23:46

Tramp smatra da ne može da bude smenjen prema 25. amandmanu (VIDEO)

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da "ne postoji rizik" da bude smenjen prema 25. amandmanu Ustava SAD, javila je agencija Frans pres. Taj amandman omogućava potpredsedniku SAD da, uz podršku glavnih ministara, proglasi šefa države nesposobnim za dalje obavljanje dužnosti. Tramp, koji boravi u poseti saveznoj državi Teksas, pozvao je na poštovanje zakona. "Došlo je vreme za smirenje za našu zemlju, vreme za mir", rekao je Tramp koji se prvi put pojavljuje u javnost od upada njegovih pristalica 6. januara u Kongres. Odlazeći predsednik inače boravi u Teksasu u okviru svoje kampanje protiv ilegalne imigracije, prenela je agencija AP. Predstavnički dom Kongresa SAD u kojem većinu čine demokrate, danas treba da glasa o rezoluciji kojom traži od potpredsednika Majka Pensa (Mike Pence) da se pozove na 25. amandman. Očekuje se da će rezolucija biti usvojena, ali je malo verovatno da će se Pens odazvati na poziv demokrata i nekih republikanaca koji su okrenuli ledja Trampu. Članovi Predstavničkog doma u Rezoluciji optužuju Trampa za podsticanje pobune protiv države. "Predsednik Tramp je ozbiljno ugrozio bezbednost SAD i institucije Vlade. On će ostati pretnja nacionalnoj bezbednosti, demokratiji i Ustavu ako mu bude dozvoljeno da ostane na položaju", navodi se u Rezoluciji na četiri stranice.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp smatra da ne može da bude smenjen prema 25. amandmanu

Izvor: N1 televizija, 13.Jan.2021, 00:03

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp ocenio je da "ne postoji rizik" da bude smenjen prema 25. amandmanu Ustava SAD, javila je agencija Frans pres.

Nastavak na N1 televizija...

Ministarstvo pravde SAD predvidja nekoliko stotina optužnica

Izvor: Beta, 13.Jan.2021

Američko ministarstvo pravde saopštilo je danas da predvidja nekoliko stotina optužnica, uključujući neke za pobunu posle nedavnog nasilnog upada pristalica odlazećeg predsednika Donalda Tramp u Kongres, javila je agencija Frans pres.Glavni federalni tužilac za grad Vašington Majkl Šervin (Michael...

Nastavak na Beta...

Trampova pomirljiva izjava: Pomozite da se spuste tenzije

Izvor: RTS, 13.Jan.2021

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je sve Amerikance da pomognu da se spuste tenzije. Naveo je da nije za nasilje bilo koje vrste i pozvao je velike tehnološke kompanije da se pridruže naporima za smirivanje situacije. . "U svetlu izveštaja o novim demonstracijama,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.