Tramp šalje federalne snage u Viskonsin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2020, 23:26

Tramp šalje federalne snage u Viskonsin

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je da će poslati federalne snage i Nacionalnu gardu u grad Kenoša u Viskonsinu, gde već tri dana traju protesti koji su izbili nakon što je policija pucala u Afroamerikanca Džejkoba Blejka u gradu Kenoša.

Tramp je naveo da je razgovarao sa guvernerom Viskonsina Tonijem Eversom, koji je prihvatio federalnu pomoć.

"Danas ću poslati federalne snage i Nacionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gardu u Kenošu kako bismo povratili red i mir", poručio je Tramp, a prenosi Rojters.

Dve osobe su ubijene, a jedna je ranjena tokom treće noći nereda u gradu Kenoša u američkoj saveznoj državi Viskonsin, koji su izbili pošto je policija ranila Afroamerikanca Džejkoba Blejka.

Jedan 17-ogodišnji mladić uhapšen je danas i optužen za ubistvo nakon pucnjave, saopštili su zvaničnici.

U znak protesta zbog ranjavanja Blejka, do kojeg je došlo u nedelju, na ulicama grada tokom protekla tri dana okupljali su se demonstaranti, ne obazirući se na policijski čas, a protesti su povremeno bivali nasilni, navodi britanski BBC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PROTESTI I TREĆI DAN Tramp šalje FEDERALNE SNAGE u Viskonsin

Izvor: Blic, 27.Avg.2020, 08:17

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je da će poslati federalne snage i Nacionalnu gardu u grad Kenoša u državi Viskonsin, gde već tri dana traju protesti koji su izbili nakon što je policija pucala u Afroamerikanca Džejkoba Blejka u tom gradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.