Tramp sa Terezom Mej, planirani protesti protiv njegove posete

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp sa Terezom Mej, planirani protesti protiv njegove posete

Američki predsednik Donald Tramp sastaje se danas sa britanskom premijerkom Terezom Mej, drugog dana trodnevne državne posete Velikoj Britaniji.

Istovremeno su planirani veliki protesti u nekoliko britanskih gradova zbog dolaska Trampa, uključujući i demonstracije na Trafalgar skveru.

Britanske opozicione vođe će se pridružti demonstrantima protiv njega na ulicama Londona. Vođa Labursita >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Džeremi Korbin i poslanici iz njegove partije levog centra biće među hiljadama demonstranata koji izražavaju bučno protivljenje Trampovoj poseti.

Portparolka Laburista za spoljne poslove Emili Tornberi, rekla je da je Tramp "seksualni predator" i rasista, kao i da ne zaslužuje čast državne posete.

Tramp je juče stigao u trodnevnu posetu Velikoj Britaniji, kad ga je primila kraljica Elizabeta Druga i imao je svečanu večeru u Bakingemskoj palati kao i popodnevni čaj sa princom Čarlsom i njegovom suprugom Kamilom.

On je na banketu hvalio večno prijateljstvo između Britanije i SAD.

Kraljica je rekla da njihove dve zemlje slave savez koji je decenijama osigurao bezbednost i propsperitet oba naroda.

Stvari će verovatno postati malo nelagodnije danas kada se bude sastao sa Terezom Mej, sa kojom ima suprotstavljene stavove oko pitanja kao što su Iran, Bregzit, i kineska telekomunikacioni gigant Huavej.

Tramp i Tereza Mej će prvo biti na sastanku sa britanskim i američkim poslovnim čelnicima u nastojanju da podstaknu trgovinske veze. Glavni prioritet su razgovori o moguem trgovinskom sporazumu koji bi stupio na snagu kada Velika Britanija izađe iz Evropske unije.

Britanija treba da napusti EU 31. oktobra osim ako se obe strane ne dogovore o produženju tog roka.

Situacija u zemlji je neizvesna pošto Tereza Mej odlazi sa mesta premijera u petak kada će početi unutarprtijska trka za biranje njenog naslednika.

Tramp je već pohvali njenog rivala Borisa Džonsona, navodeći da bi on bio izvrstan premijer.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp danas sa Terezom Mej, planirani protesti protiv njegove posete

Izvor: Danas, 04.Jun.2019

Američki predsednik Donald Tramp sastaje se danas sa britanskom premijerkom Terezom Mej, drugog dana Trampove trodnevne državne posete Velikoj Britaniji. Članak Tramp danas sa Terezom Mej, planirani protesti protiv njegove posete se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

DRUGI DAN POSETE LONDONU Prvi čovek SAD razgovara sa Terezom Mej, demonstranti izneli balon LJUTA BEBA TRAMP

Izvor: Blic, 04.Jun.2019

Američki predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas u razgovoru s britanskom premijerkom Terezom Mej da veruje da Velika Britanija može da sklopi "veoma značajan trgovinski sporazum" sa SAD pošto napusti EU, dok se širom zemlje održavaju demonstracije protiv njegove posete.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.