Tramp preti Gvatemali zbog migranata; AP: Nema dokaza

Izvor: B92, 23.Jul.2019, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp preti Gvatemali zbog migranata; AP: Nema dokaza

Američki predsednik Donald Tramp je Gvatemali zapretio odmazdom jer je njen sud zabranio vladi da potpiše sporazum o azilu sa SAD.

"Gvatemala formira karavane i šalje u SAD veliki broj ljudi, od kojih neki imaju krivični dosije", a "odlučila je da prekrši dogovor s nama (SAD) o potpisivanju neophodnog sporazuma" o migrantima, naveo je Tramp.

Tramp smatra, kako je napisao, da "Gvatamala nije bila dobra" i najavio uvodjenje mera protiv te zemlje medju kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su carine i taksa na novac koji Gvatemalci zaposleni u SAD šalju rodbini u postojbini.

Međutim, piše AP, nema dokaza da je vlada Gvatemale imala udela u organizovanju migrantskih karavana ili slanju ljudi u SAD.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp PRETI Gvatemali zbog migranata

Izvor: Mondo, 23.Jul.2019

Američki predsednik Donald Tramp je Gvatemali zapretio odmazdom jer je njen sud zabranio vladi da potpiše sporazum o azilu sa SAD. AP - nema dokaza...Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik.."Gvatemala formira karavane i šalje u SAD veliki broj ljudi, od kojih neki imaju krivični dosije", a "odlučila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.