Tramp potezom olovke dao municiju Islamskoj državi

Izvor: B92, 30.Jan.2017, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tramp potezom olovke dao municiju Islamskoj državi"

Vašington -- Donald Tramp je jednim potezom olovke dao veliku propagandnu pobedu Islamskoj državi, smatra bivši šef kabineta ministarstva odbrane i CIA Džeremi Beš.

"Protivterorizam zahteva fokus, zahteva da pratite tragove, osujećujete planove, a ako celo civilno stanovništvo stavite pod sumnju onda niste usmereni na pravu pretnju. Ovako je potezom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << olovke predsednik dao ID-u veliku propagandnu pobedu, a oni sada na društvenim mrežama podstiču ljude da napadnu Ameriku", rekao je Beš za mrežu NBC.

Kritikujući kontroverznu odluku Donalda Trampa da zabrani ulaz u SAD građanima sedam muslimanskih zemalja, Beš je rekao i da "to nije način da Amerika postane bezbednije mesto".

Njegova izjava stiže istovremeno kada i informacije o aktivnostima i "slavlju" terorista na društvenim mrežama, ali i poruka samog Trampa na Tviteru da ne vidi problem u odluci.

"Probleme na aerodromima stvaraju demonstranti i suze senatora (Čaka) Šumera. Sekretar (za nacionalnu bezbednost Džon) Keli kaže da sve protiče u najboljem redu sa veoma malo problema. Učinimo Ameriku ponovo bezbednom", poručio je Tramp.

Tramp je rekao i da je samo 109 od 325.000 putnika zadržano na saslušanju i da nije mogao ranije da unapred najavi odluku jer bi "zli ljudi pohrlili u SAD pre njenog uvođenja".

"Ima mnogo zlih ljudi!", naveo je Tramp.

Analitičarka NBC Nikol Valas smatra da je Trampova odluka destabilizovala ionako uzdrmanu političku situaciju u SAD .

"Čak i ako podržavate zabranu imigraciju iz ovih zemalja, koja nije logična, jer odande nikada nije stizao terorizam, mora se reći da je njena implementacija bila ne baš metodična", kaže Valas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beš: Tramp potezom olovke omogućio propagandnu pobedu ID

Izvor: RTS, 30.Jan.2017

. Bivši šef kabineta sekretarijata odbrane i CIA Džeremi Beš je, kritikujući odluku američkog predsednika SAD Donalda Trampa da zabrani ulaz u SAD građanima sedam muslimanskih zemalja, ocenio da "to nije način da Amerika postane bezbednije mesto".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.