Tramp posle Malerovog svedočenja: Dobar dan za Republikansku stranku

Izvor: VOA, 25.Jul.2019, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp posle Malerovog svedočenja: Dobar dan za Republikansku stranku

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je "Republikanska stranka imala dobar dan", reagujući na svedočenje bivšeg specijalnog istražitelja Roberta Malera pred Kongresom. Tramp je takođe ponovo napao istragu o dosluhu svog izbornog štaba sa Rusijom nazivajući će "lovom na veštice" i "prevarom". Odgovarajući na pitanja novinara, pre nego što je iz Bele kuće krenuo na put u Zapadnu Virdžiniju, Tramp je rekao da Maler - koji je zakonodavcima potvrdio da predsednika nije oslobodio sumnje - nije imao dobar nastup pred dva odbora Predstavničkog doma, i da će to negativno uticati na šanse demokrata u izbornoj kampanji 2020. ​"Imali smo veoma dobar dan danas, Republikanska stranka, naša zemlja. Ne postoji odbrana za ono što je Robert Maler pokušao da brani", rekao je Tramp i dodao: "Da li je njegov nastup bio loš ili dobar, mislim da svi razumeju... da nema odbrane ove smešne obmane, ovog lova na veštice, koji traje već dugo". Tramp je današnji dan nazvao "katastrofalnim" za demokrate, rekavši: "Mislim da su naneli sebi veliku štetu za 2020". Tramp je rekao da ne veruje da bi protiv njega mogla da bude podignuta optužnica kada više ne bude na položaju zato što nije uradio ništa loše, uprkos Malerovom svedočenju da bi Tramp, u stvari, mogao da bude krivično gonjen kada mu istekne mandat. "Ovo je veoma loša stvar za našu zemlju", rekao je Tramp koji je povremeno otvoreno pokazivao da ga nerviraju pitanja novinara. Malerova svedočenja pred odborima Predstavničkog doma za pravosuđe i obaveštajna pitanja trajala su ukupno oko sedam sati.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp nakon Malerovog svedočenja: To je bilo tri godine sramote i gubljenja vremena

Izvor: Blic, 25.Jul.2019

Razgovarajući sa novinarima ispred Bele kuće, Donald Tramp je o saslušanju Roberta Malera rekao: "Cela ova stvar bila je tri godine sramote i gubljenja vremena za našu zemlju".

Nastavak na Blic...

Tramp: Milerovo svedočenje pokazalo da je priča o Rusiji prevara

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2019

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je, posle svedočenja bivšeg specijalnog istražitelja Roberta Milera pred Kongresom, da je „Republikanska stranka imala dobar dan“, dok je istragu o dosluhu svog izbornog štaba sa Rusijom nazvao „lovom na veštice“ i „prevarom“.. Tramp je rekao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.