Tramp ponovo kritikovao istragu Rusije

Izvor: VOA, 19.Mar.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp ponovo kritikovao istragu Rusije

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je u ponedeljak oštro kritikovao istragu veza njegovog izbornog štaba sa Rusijom, uz ocenu da je reč o "potpunom lovu na veštice, uz ogroman konflikt interesa".  Tramp je obnovio napade na Tviteru nekoliko sati nakon što je jedan od glavnih advokata Bele kuće rekao je da predsednik ne razmatra otpuštanje specijalnog tužioca Roberta Malera koji vodi istragu Rusije. “U odgovoru na medijske spekulacije i pitanja postavljena administraciji, Bela kuća još jednom potvrđuje da predsednik ne razmišlja o tome da otpusti specijalnog tužioca Roberta Malera,” saopštio je advokat Bele kuće Taj Kob. Predsednik Tramp optužio je Malera za političku pristrasnost u istrazi veza Trampovog izbornog štaba sa Rusijom, kao i da li je američki lider ometao sprovođenje pravde. "Zašto Malerov tim ima 13 tvrdokornih Demokrata, od kojih su neki velike pristalice pokvarene Hilari, a ni jednog republikanca? Nedavno je dodat još jedan demokrata - da li iko misli da je to pošteno? I ponovo, nije bilo dosluha (sa Rusijom)", tvitovao je Tramp. Međutim, Tramp nije pomenuo da je Maler bio registrovani republikanski birač i da se u Vašingtonu smatra kao politički nepristrasan tužilac, čiju istragu Trampove kampanje podržavaju i demokrate i ključni republikanci. Predsednik SAD takođe je napao dva bivša zvaničnika FBI, bivšeg direktora Džejmsa Komija, kojeg je Tramp otpustio u maju prošle godine, i bivšeg zamenika direktora Endrua Mekejba, kojeg je u petak otpustio sekretar za pravosuđe Džef Sešns, 26 sati pre nego što je Mekejb trebalo da se penzioniše.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bijela kuća: Trump ne planira otpuštanje Muellera

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2018

Predsjednik SAD Donald Trump ne razmatra otpuštanje specijalnog zastupnika sa istragu o ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore Roberta Muellera, izjavio je glavni advokat Bijele kuće Ty Cobb (Taj Kob), nakon serije Trumpovih tweetova u kojima je iskazao duboku frustraciju istragom i pisanjem...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.