Tramp opet istragu o Rusiji nazvao prevarom

Izvor: VOA, 22.Sep.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp opet istragu o Rusiji nazvao "prevarom"

Predsednik Donald Tramp ponovo je istragu o ruskom mešanju u izbore nazvao “prevarom”, nakon najave kompanije Fejsbuk da će kongresnim istražiteljima predati oko 3000 oglasa sa te društvene mreže, za koje se prepostavlja da su povezani sa mešanjem Rusije u američke predsedničke izbore. Tramp je na Tviteru je napisao da je istraga o ruskom mešanju u izbore „prevara“ i da je sada u to uključen Fejsbuk, a da se ne govori o pristrasnom izveštavanju medija u korist Hilari Klinton tokom kampanje. Direktor kompanije Fejsbuk Mark Zakerberg, nakon kritika da nije sprečio zloupotrebu te mreže, ranije je najavio da će sarađivati sa Sekretarijatom za pravosuđe I kongresnim odborima koji vode istragu o Rusiji. Istraga je pokazala da su ruski operativci potrošili 100.000 dolara na plaćene oglase na Fejsbuku kojima su uticali na izbore 2016. Rusija je sve to negirala.    
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp: Istraga o Rusiji je prevara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2017

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp ponovo je istragu o ruskom mešanju u izbore nazvao prevarom, nakon najave kompanije Fejsbuk da će kongresnim istražiteljima predati oko 3.000 oglasa sa te društvene mreže, za koje se pretpostavlja da su povezani sa mešanjem Rusije u američke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.